Szeptember 23-29. között első ízben indít Sörgasztronómiai Hetet a Sör mi több. Kilenc neves budapesti étteremben állítottak össze söröket különböző fogásokkal egy étlapra, kifejezetten azoknak, akik érdeklődnek a sörgasztronómia iránt. Nemzetközi színtéren nem új keletű a megközelítés, miszerint a legtöbb ételnek remek kísérője lehet egy megfelelően választott sör a gasztronómiai kalandozásaink során. A világ vezető éttermei New York-ban, Londonban vagy éppen Koppenhágában önálló sör étel párosításokat ajánlanak, gyakorta képzett sörsommelier-ek segítségével. Most első ízben 2016. szeptember 23. és 29. között bárki megtapasztalhatja, hogy a rengeteg különböző sörfajta közül minden fogás mellé kiválaszthatjuk a legmegfelelőbbet, mert az illatok és ízek sokszínűsége miatt, a megfelelő körültekintéssel választott sör jól harmonizál szinte bármilyen étellel. A Sör mi több Sörgasztronómiai Hete keretében kilenc budapesti étterem különböző menüje lesz elérhető, amely kifejezetten arra szolgál, hogy új, izgalmas íz-élményeket adjon a vendégeknek. „Ezeken az éttermeken keresztül szeretnénk lehetőséget nyújtani a gasztronómiai párosításokra nyitottaknak, hogy új, különleges ízélményekkel találkozzanak.” – mondta Salamon Zsófia, a Sörszövetség titkára. A Sörgasztronómiai Héten résztvevő éttermek:

· 400 - 1075 Budapest, Kazinczy u. 52.

· Ankert - 1075 Budapest, Kazinczy u. 52.

· Borssó Bisztró - 1053 Budapest, Királyi Pál u 4.

· Cactus Juice - 1061 Budapest, Jókai tér 5.

· Café Vian - 1051 Budapest, Hercegprímás u. 15.

· Meat Butique - 1012 Budapest, Lánchíd utca 7.

· Up & Down - 1052 Budapest. Molnár utca 6.

· Seasons - 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 7.

· Stex - 1085 Budapest, József krt. 55-57.