Újabb mérföldkőhöz érkezett az Alföldi Róbert rendezésében, 2017 április 9-én, a Budapest Sportarénában színpadra kerülő Passio XXI című zenés dráma. A rendező, Gergye Krisztián és Kugler Zsolt koreográfusokkal együtt személyesen válogatta ki azokat a táncosokat, akik a főbb szerepeket alakító Szabó Kimmel Tamás, Stohl András, Feke Pál, Pápai Erika, László Zsolt, Fekete Ernő és Tóth Gabi mellett színpadra lépnek a különleges produkcióban.

A PassioXXI színháztörténeti előadásnak ígérkezik: Alföldi Róbert formabontó színpadképpel, nagyzenekari kísérettel és 150 táncossal viszi színre a bibliai történetet Székely Csaba tollából. A darab úgy követi végig Jézus szenvedéstörténetét, mintha az események napjainkban zajlanának. Arra a kérdésre is keresi a választ: mi történne, ha Jézus ma újra eljönne közénk. Bár a történet követi a hagyományos passiójátékok szerkezetét és elemeit, Alföldi Róbert rendezésében hangsúlyt kapnak az egyéni tragédiák, az emberi dráma.

Az előadásban felcsendül az elmúlt évek-évtizedek néhány nagy slágere, több generáció kedvencei. A dalszövegek úgy simulnak a darabba, mintha kifejezetten erre az alkalomra íródtak volna. Ezáltal huszonévesek is felmenőik is egyaránt találni fognak a PASSIÓ XXI-ben olyan tartalmat, ami kifejezetten hozzájuk szól. Az előadásban az eredeti dalszövegeket és dallamokat megtartva, ám áthangszerelve csendülnek fel a fiatalabb korosztály nagy kedvencei és a legnépszerűbb mainstream dalok. Az előadás zenei kíséretét az Óbudai Danubia Zenekar valamint rockzenészek adják elő.