Tarolt a Három óriásplakát Ebbing határában a BAFTA vasárnap esti londoni díjkiosztó gáláján, amit az Oscar egyik előszobájának is tekintenek.

A filmet kilenc díjra jelölték, amiből ötöt el is hozott. A Három Óriásplakát Ebbing határában, Martin McDonagh forgatókönyvíró és rendező alkotása kapta a legjobb filmnek, a legjobb brit filmnek és a legjobb eredeti forgatókönyvnek járó elismerést. Emellett FrancesMcDormandnek ítélték a legjobb női főszereplő díját, és Sam Rockwell lett a legjobb férfi mellékszereplő.

A legtöbb, 12 jelölést,Guillermo del Toro A víz érintése című filmje kapta. Az alkotás stábja végül a legjobb rendezőnek, a legjobb produkciós tervezésnek és a legjobb eredeti filmzenének járó BAFTA-díjért mehetett fel a patinás londoni Royal Albert Hall színpadára.
A Winston Churchill háborús éveiről szóló A legsötétebb óra, amelyet kilenc díjra jelöltek, a fődíjak közül a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat kapta. Ezt GaryOldman vehette át a néhai brit miniszterelnök szerepében nyújtott teljesítményéért.
A BladeRunner 2049-nek vitte el a legjobb fényképezésért és a legjobb különleges látványhatásokért járó elismerést, a Dunkirkpedig a legjobb hanghatásért járó díjat kapta.

A vasárnap éjszakába nyúló gálán Vilmos herceg, mint a filmakadémia elnöke, bejelentette, hogy idén a legrangosabb elismerés, a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia tagság Ridley Scotté. A BAFTA-tagságról szóló oklevelet Vilmos felkérésére KennethBranagh nyújtotta át.
A 80 éves Scott a közönség nagy derültségére köszönőbeszédében azt mondta: gyanúja szerint az elismerés mögött akár az a meggondolás is állhatott, hogy "adjunk már ennek is valamit, mielőtt túl késő".