Idén 6. alkalommal rendezik meg a Jótékonysági Maci Aukciót, melyet még 2012-ben indított el Magyarországon a Nemzet Színésze, Törőcsik Mari és Kárász Róbert, a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány két vezetője.

Az elmúlt évek alatt 150 hazai híresség gyerekkori mackóját és személyes tárgyát árverezték el annak érdekében, hogy a befolyt összegből létrehozzák az alapítvány saját, fogyatékosság-barát munkahelyét, amely idén márciusban nyílt meg Budapest belvárosában. A Premier Kultcaféban 8 fogyatékossággal élő dolgozik, vannak köztük Down-szindrómások, autisták, értelmi sérültek és hallássérültek is, de a civil szervezet újabb munkahelyeket szeretne létrehozni. Az idei aukción rekordbevételre számítanak a szervezők és erre megvan minden okuk. Állítólag 2 hollywoodi világsztár is beállt a maciadományozók közé A november 30-i maci aukcióra idén 20 hazai hírességet, köztük Nemes Jeles Lászlót, Szász Emesét, Kenderesi Tamást, Vámos Miklóst, Törőcsik Andrást, Thuróczy Szabolcsot és Till Attilát kérték fel, hogy felajánlásukkal járuljanak hozzá Európa legnagyobb alapterületű fogyatékosság-barát közösségi és kulturális terének fenntartásához és fejlesztéséhez. Az alapítvány vezetője egyelőre titkolózik, hogy ki az a 2 világsztár, akiktől macit kaptak.

2016-os aukció felajánlói:

Benedek Tibor és a férfi vízilabda válogatott, Börcsök Enikő (Jászai Mari-díjas színművésznő), Cseh Laci (olimpiai ezüstérmes, világbajnok úszó), Fenyvesi Zoltán (sportoló, a Wheelchairguy bloggere), Kenderesi Tamás (olimpiai bronzérmes úszó), Imre Géza (olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó), Klein Dávid (hegymászó), Kozák Danuta (olimpiai bajnok kajakozó), Nádas Péter (Kossuth-díjas író), Nemes Jeles László (Oscar-díjas filmrendező), a Magyar Paralimpiai Csapat, Sándor Pál (Kossuth-díjas rendező), Sterczer Hilda (Erőss Zsolt hegymászó özvegye), Szász Emese (olimpiai bajnok párbajtőrvívó), Szilágyi Áron (olimpiai bajnok vívó), Thuróczy Szabolcs (színművész), Till Attila (műsorvezető, rendező), Törőcsik András “Törő” (korábbi válogatott labdarúgó – Újpest), Vámos Miklós (József Attila-díjas író), Wellhello Zenekar (Fluor Tomi és Diaz).

VI. Jótékonysági Maci Aukció

2016. november 30. - Premier Kultcafé