TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Agatha Christie nélkül lehet élni, de nem érdemes... Leg

yen az regény, színdarab, egész estés film, filmsorozat vagy egy életérzés, Agatha Christie kell! Szeptember 15-től a kétnapos fesztivál ideje alatt színes programkínálat várja Agatha Christie legnagyobb rajongóit a MOM Kulturális Központban.

A krimiirodalom koronázatlan királynőjéhez kapcsolódóan kulturális, ismeretterjesztő, kreatív és gasztronómiai élményekkel gazdagodhatnak a látogatók.

A fesztivált Agatha Christie magyar hangjai c. kerekasztal-beszélgetésünkkel nyitjuk meg a MOM Kulturális Központ kupolatermében. A megnyitó keretében őexcellenciája, Iain Lindsay brit nagykövet, fesztiválunk fővédnöke köszönti az egybegyűlteket és a fesztivál védnökeként vendégünk lesz Sztanyó István rendőralezredes, a Budapest XII. Kerületi rendőrkapitányság vezetője.

A kerekasztal-beszélgetés ideje alatt továbbiakban kedvenc Agatha Christie filmjeink magyar szinkronhangjaival beszélget sajtóreferensünk, Szabó Gabi. Találkozhatunk mások mellett Bodrogi Gyulával, aki A kristálytükör meghasadt c. film 1980-as adaptációjában Tony Curtisnek kölcsönözte hangját. A kerekasztal beszélgetésre meghívást kaptak, többek között Balázs Péter, Kassai Ilona, Kiss Virág, Szacsvay László, Szersén Gyula, Ujlaki Dénes, Szabó Sipos Barnabás, Kútvölgyi Erzsébet … és más kiváló művészek is. A kialakult végleges névsort kérjük csak a fesztivál előtt pontosítani!

A Filmklub várja az érdeklődőket a Barabás teremben szeptember 15-én 13.00 órától és szeptember 16-án 11.00 órától. A Filmklub műsorán olyan klasszikusnak számító művekkel is találkozhatunk, mint a Nemezis, A kristálytükör meghasadt, a Gyilkosság az Orient expresszen.

Dame Agatha nagy ismerője volt a mérgeknek. A második világháború alatt a londoni University College Hospital gyógyszertárában szerzett ismereteit hasznosította is későbbi regényeiben.

Takács Ferenc gyógynövényszakértő, mérnöktanár előadásain Agatha Christie kedvenc növényi mérgeinek, mérgező növényeinek titkaiba avatja be az érdeklődőket szeptember 15-én és 16-án 15.00 órától a Jókai teremben tartott előadásain.

Hogy kellemesen teljen a délután, öt órakor tradicionális „full tea” szerviz várja az érdeklődőket, ahol porcelán teáscsészében felszolgált tea mellé szendvicset és süteményt kínálunk Miss Marple szalonjában.

Egyik legkedveltebb regény, az És már senki sem (Tíz kicsi néger) színpadi adaptációját láthatják a nézők a Játékszín produkciójában szeptember 15-én 19.00 órakor a színházteremben.

Szereposztás: Lawrence Wargrave – Gálvölgyi János, John Gordon Mackenzie – Bendek Miklós, Philip Lombard – Sághy Tamás, William Henry Blore – Hajdu Steve, Vera Elisabeth Claythorne – Lévay Viktória, Dr. Edward George Armstrong – Csonka András, Emily Caroline Brent – Horváth Lili/Zsurzs Kati, Mrs. Ethel Rogers – Tóth Judit, Mr. Thomas Rogers – Pusztaszeri Kornél, Anthony James Marston – Csizmadia Gergely/Szabó Máté, Fred Narracott – Tóth Máté, Mindig velünk – Józsa Imre, rendező – Szirtes Tamás

Ha szeretnéd megörökíteni, kézzelfogható formába önteni egy-egy regényhez kapcsolódó olvasmányos élményed, megihletett egy film, vagy fotózkodtál a helyszínen berendezett korhű fotóstúdiónkban és ezt albumba foglalnád, csatlakozz a NőiCsizma Design scrapbook alkotóműhelyéhez! Szakavatott scrapbook-mesterek útmutatásai alapján készíthetsz kis albumot vagy shadowbox-ot a délutáni foglalkozásokon.

Ha még nem ismered a scrapbook-ot, a NőiCsizma Design blogján sok érdekes olvasnivalót és inspirációt olvashatsz a témában.

Az előcsarnokban korhűen berendezett fotóstúdió és installációk visznek közelebb minket Miss Marple és Poirot különleges világához.

Vasárnap este, fesztiválunk záróakkordjaként Kriminális - KertiPartyra invitáljuk az érdeklődőket.