SLÁGER FM

Igencsak elszoktunk a kétezres évek romkom vígjátékaitól, Csak sex és más semmi, SOS szerelem - ezzel a műfajjal próbálkozik Nagypál Orsi első nagyjátékfilmjében.

A főszerepben Kovács Lehel (Kincsem, Aranyélet, Pánik) és Radnai Csilla, akik egy néhány éve együtt élő fiatal párt alkotnak. A fiú orvos, urológus, a lány anyakönyvvezető, mindkettőjük szakmája remek teret ad a helyzetkomikumoknak.

Kapcsolatukból kiveszett az intimitás, esténként befordulnak, mint a lakótársak, ezt felismerve kétségbeesett próbálkozásba kezdenek, hogy újraélesszék a tüzet swinger klubok és a nyitott kapcsolat lehetőségeivel, amik igencsak viccesen és érdekesen állnak nekik. Se érzelmileg, se lelkileg nincsenek igazán a változásra felkészülve, folytonos hisztikkel és féltékenykedésekkel támadják a másikat - mindennek érdekességét az erőteljes női szemszögből való bemutatás adja.

A film remek ötleteket dob fel, kár hogy a klisék és a sablonos párbeszédek eluralják, az alkotók érezhetően nem tudták eldönteni, hogy egy erotikával fűtött, fülledt mozit, vagy egy lélekre ható tanmesét akartak csinálni, és ettől a film igencsak a felszínen mozog, nem mentik meg a remek színészek sem.

Kovács Lehel őszinte játékával a legjobb része a mozinak, a női főszereplő Radnai Csilla bájos és vagány egyszerre, szívesen néznénk más mozikban is ezentúl.

A film eme bátortalansága ellenére is kellemes, nézhető, szórakoztató őszi darab, pároknak randifilmnek tökéletes választás.

Értékelés: 10/6