SLÁGER FM

A Vörösmarty téri Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár vendéglátósai 2019. január 1-jén estig, a kézművesek pedig 2018. december 29-éig várják a látogatókat. Így jut idő még nézelődni azoknak, akik az adventi időszak végén szeretnének ajándékot beszerezni vagy épp csak hangolódni az ünnepre. A vásár fényei, ízei és illatai mellett, adventi gyertyagyújtás és fényfestés, valamint igényes és ingyenes programok segítik, hogy lelkiekben is felkészülhessünk a karácsonyra.


Heti ajánló a Hütte programjaiból:

December 18. kedd: 18-20 óra
Keddenként a Hüttében gasztromesék Danival, azaz Bezerics Dani mesél borról, gasztronómiáról, hagyományokról és kultúráról. E heti téma: Bejgli for president: szuper süti, de akár tányérdesszert is, a pohárban pedig egy nem éppen klasszikus aszú.

December 19. szerda 18-19 óra
Kiss Róbert Richárd, Prima Primissima díjas újságíró mesél a karácsonyról, az ünnepvárásról, hazai és nemzetközi hagyományokról. December 19-én megtudhatjuk, hogy miként látják a magyarokat a világban, sztorik, titkok, izgalmas történetek a Hütte karosszékéből.

December 20. 17 óra
A Hagyományok Háza ünnepváró programjaival régi idők karácsonyait és az adventi időszak szokásait idézzük meg. A kinti nagy nyüzsgéssel ellentétben a kávézó családias környezetében lehetőség van egy kicsit megpihenni, elcsendesedni, egy-egy tanulságos mesét, szép karácsonyi éneket a lelkünkben magunkkal vinni. Navratil Andrea és Demeter László előadása karácsonyváró énekek és meseszó a kis Jézus születéséről címmel.

December 21. 18-19 óra
Az író karácsonya – Adventi készülődés kortárs magyar írókkal című ünnepi beszélgetéssorozat keretében a héten Závada Pállal beszélget Fábián László az író karácsonyáról, a bensőséges családi együttlétről, halászléről, töltött káposztáról és a zserbóról, de a jégbor és az aszú sem marad ki a társalgásból.

A fűtött, kézműves gyermekjátszó december 23-áig várja a téli hidegben a legkisebbeket. Részletes program: https://www.budapestinfo.hu/hu/jatszohazi-programok-1

Az ingyenes színpadi programok december 29-ig szórakoztatják a közönséget. Népzene, világzene, jazz, gyermekelőadások a hétvégén 10:00-21:00 óráig, hétköznapokon 17:00-20:00 óra között.
Részletes program: https://www.budapestinfo.hu/hu/szinpadi-programok

Élje át Ön is az ünnepi hangulatot a Vörösmarty téren!