TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Fotóriporterek Szakosztálya harmincnegyedik alkalommal írta ki a Magyar Sajtófotó Pályázatot, amelyre 240 fotográfus 2434 pályaművel pályázott sikeresen. A zsűri összesen 7029 képet tekintett meg a 2016. január 22-24. között megrendezett zsűrizés során. A magyar sajtófotográfia legrangosabb versenyére beérkező pályamunkákat neves fotós szakemberekből álló, öttagú zsűri bírálta el. A zsűri elnöke Petr Josek, a Czech Press Photo nemzetközi zsűrijének elnöke, fotóriporter, tagjai: Szarka Klára, kurátor, fotótörténész, Sopronyi Gyula, fotóriporter; Jocelyn Bain Hogg, fotóriporter, Szergej Makszimisin, fotóriporter volt.

Idén a Menekültválság kategóriával bővült a pályázati felhívás, melyre egyedi képpel is, és sorozattal is lehetett pályázni. A pályázati anyagokból kiválasztott, több mint 300 képet bemutató tárlatot Szigeti Tamás fotográfus rendezi.

A kiállítást a Budapesti Tavaszi Fesztivál programsorozatának keretében 2016. március 25 – május 14. között tekintheti meg a nagyközönség a Capa Központban. A kiállításnak köszönhetően bárki bepillantást nyerhet a magyar fotóriporterek lenyűgöző és izgalmas világába, illetve a képek segítségével felidézheti a 2015-ös év legemlékezetesebb pillanatait is.

Fotó: KÁLLÓ PÉTER (FÖLDGÖMB MAGAZIN, METROPOL): BALANCE (sorozat), MŰVÉSZET ­‐ MŰALKOTÁS VAGY MŰVÉSZETI TEVÉKENYSÉG ÁBRÁZOLÁSA,
FOTÓRIPORTERI ESZKÖZÖKKEL (SOROZAT), 1 HELY