TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A Good Evening Europe című tárlat két kezdeményezője Björn Ulvaeus, a legendás ABBA együttes tagja, valamint Jon Ola Sand, az Eurovíziós Dalfesztivál főellenőre, az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) vezetője volt - olvasható a verseny honlapján.

- Az Eurovíziós Dalfesztivál különleges helyet foglal el a szívemben. Örömmel tölt el, hogy bemutathatjuk a világ legrégebben futó, a zenét a középpontba állító televíziós showműsorának hosszú és sok szempontból elképesztő történetét. Ehhez nem tudok jobb helyet elképzelni, mint a stockholmi ABBA-múzeumot. - fejtette ki Björn Ulvaeus.

Minden idők egyik legsikeresebb popegyüttese, a svéd ABBA 1974-ben Luxembourgban Waterloo című számával nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivált. A tárlaton a látogatók a verseny történetének több száz órányi anyagába pillanthatnak bele, a digitalizált felvételek az első győztestől, az 1956-ban diadalmaskodott svájci Lys Assiától a legutóbbi, tavalyi nyertesig, a svéd Mans Zelmerlöwig követik az eurovíziós sztorit. Egy különleges fal tiszteleg a kiállításon az eddigi hat svéd győztes, az ABBA, a Herreys, Carola, Charlotte Perrelli, Loreen és Zelmerlöv előtt. A dalfesztiválról való tudást egy interaktív kvízjáték segítségével lehet lemérni, a rajongók az eurovíziós színpadon énekelhetik el kedvenc számukat, akár az eredeti fellépőruhák valamelyikében. Az idei stockholmi verseny leendő győztese a május 14-i finálé után ellátogat a múzeumba és a elhelyezi kiállításon produkciója egyik kellékét.

MTI