TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Fájdalomcsillapító hatású pezsgőtabletták feloldódásának hangját rögzítette hanglemezre egy svéd művész, aki egy hathónapos kreatív kísérlet keretében kutatta a tökéletes sistergő hangot.

Alexander Höglund a világ különböző tájairól rendelt pirulákat és tesztelte le őket, míg végül egy német fájdalomcsillapítót nevezett meg győztesként.

"Azzal kezdtem, hogy meghallgattam egy sor pezsgőtabletta feloldódását és kiválasztottam közülük azt a tízet, amelyről úgy gondoltam, hogy a legjobb és a legviccesebb a hangzása" - idézte fel a férfi.

Hozzátette: "különböző típusú poharakkal, eltérő vízmennyiségekkel és más-más hangrögzítési környezettel kellett kísérleteznem, hogy megtaláljam a legjobb feltételeket ennek a kis hangnak a rögzítéséhez".

Höglund szerint a pezsgőtabletták sistergése tökéletesen illik a régi stílusú hanglemezekhez. A kísérlet nyomán született Substance című alkotást rögzítő hanglemezen vicces és szomorú hangok keverednek egymással.

"Számomra van valami humoros és nagyon megszokott az épp feloldódó Treo vagy Alvedon hangjában, de valami nagyon komoly is fellelhető ebben a hangban" - jegyezte meg a művész. "Ha valaki például krónikus betegségtől vagy valami egyébtől szenved, akkor számára teljesen más jelentéssel bírhat ez a hang" - fűzte hozzá Höglund.

MTI