TriMedia Sales House
SLÁGER FM

- A kapásoldalon talán most voltam a legnehezebb helyzetben. Varga Dénest leszámítva Erdélyi Balázs, Manhercz Krisztián és Bátori Bence közel azonos teljesítményt nyújtottak a közös edzéseken, míg Bátori Bence a klubjában talán még jobban játszott. Ugyanakkor engem leginkább a válogatottban nyújtottak érdekelnek, ennek megfelelően hoztam most meg ezt a döntést" - jelentette ki a szakvezető. "Mindhárman ott voltak az Európa-bajnokságon, Zalánki Gergő nem. Őt szeretném megnézni, mire képes ebben a fokozott téthelyzetben, kíváncsi vagyok arra, mennyit tud fejlődni a sorozatterhelés alatt, ezért utazik ő is a csapattal. - mondta Benedek Tibor, hozzátéve, még nincs itt az ideje a riói csapatról beszélni, hiszen még nincs ott a válogatott.

- Jelen pillanatban ez a csapat kapta meg a bizalmat a riói kvóta kiharcolására, nyilván most ezekben a játékosokban bízom leginkább. - közölte a kapitány.

A 12 csapatos olaszországi viadalon a magyar válogatott Kanada, Oroszország, Franciaország, Románia és Szlovákia legjobbjaival szerepel egy csoportban, az első négy helyezett jut majd a negyeddöntőbe, amelynek győztesei kivívják a riói indulást. A magyar válogatott 13 fős kerete:

kapusok:

Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda) mezőnyjátékosok:

Kis Gábor, Vámos Márton, Varga Dániel, Varga Dénes (Szolnoki Dózsa-Közgép), Hárai Balázs, Zalánki Gergő, Erdélyi Balázs, Hosnyánszky Norbert, Szivós Márton (ZF-Eger), Decker Ádám (A-Híd-OSC-Újbuda), Manhercz Krisztián (Contitech-Szeged-Diapolo)

MTI