SLÁGER FM

Megjelent Szarka Gyula Kossuth-díjas előadőművész és zeneszerző új zenés mesealbuma „Az igazmondó juhász és az aranyszőrű bárány”. A lemez a Békéscsabai Jókai színház által bemutatott azonos című zenés mesejáték dalait tartalmazza. A februári bemutatót követően a negyven előadás során csaknem húszezer gyerek láthatta a látványban gazdag, színes, kosztümös előadást. A dalok szövegeit a József Attila-díjas Zalán Tibor írta jó ízléssel, humorral, rámutatva azokra az emberi értékekre, úgymint: becsület, bölcsesség, igazmondás, szerelem, hazaszeretet, ami fontos egy felnövekvő generáció számára. Az album zenei világa a Szarka Gyulától megszokott, a Ghymes együttestől jól ismert hangzásvilágot hordozza. Mátyás király meséről lévén szó, kiválóan ötvöződik a reneszánsz, a népzene a kortárs zenei megoldásokkal.

„A mese korhatár nélküli. Ha gyerekként találkozunk vele egész életünket végig kíséri. Olyan ez mint a népdal, mára már számtalan zenei irányzat alakult ki belőle. A meséből pedig megszületett a dráma a színház és a költészet.

És megtörténik a nagy varázslat, mert a mesében mindig a jóké, a bátraké a szerencse, a gonosz pedig elnyeri méltó büntetését. Szerintem mindannyian erre vágyunk.” (Szarka Gyula)Forrás, fotó: ghymes.hu