TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Karinthy Márton szellemekkel oldja az Ördöggörcsöt, Kefír V-Tech musicallel készül? Július 14-én 20 órától a Kossuth-díjas Karinthy Márton, valamint Kecskés Tibor, azaz Kefir lesz Kalmár Tibor vendége a Sláger Témában.

Karinthy Frigyes unokájaként, Karinthy Ferenc fiaként, Karinthy Gábor unokaöccseként talán nem is választhatott volna magának más világot, mint az irodalmat és a színházat. A Kossuth-díjas színigazgató, színházrendező Karinthy Márton mesél majd a Sláger Témában Gobbi Hildáról, Turay Idáról, Kállai Ferencről, és mindazon színészóriásokról, akiknek szelleme ma is ott lakozik a családja világhírű nevét viselő teátrumban. Karinthy Márton a Sláger Témában elárulja mi a titka annak, hogy a második világháború után elsőként alapíthatott magánszínházat Budapesten, amely számtalan költözést és még a rendszerváltozás viharát is túlélve, ma is az egyetlen-, lassan negyven esztendeje folyamatosan működő budai teátrum. Így a Karinthy Színház ősszel induló, 38. évadáról is szó esik majd. Karinthy Márton írói munkásságának kapcsán felfedi, mi is az Ördöggörcs, mit jelent utazni Karinthyában, és hogy lehet-e folytatása vagy éppen filmes változata a 2003-ban megjelent, azóta több idegen nyelvre is lefordított családregényének.

A Sláger Téma második órájában, 21 órától Kecskés Tibor lesz a vendég. Kefir páratlan zenei karrierjét a Kockás fülű nyúltól, A Vétkezz velem és az Álmodoztam slágeren át jóval az Éjfél utánig sorra veszik majd. A V-Tech legutóbbi slágere, az Elmúlt már után Kefir a készülőben lévő új dalról is elsők között mesél a Sláger Témában. Ahogy szó lesz legendás duettjeiről, Baby Gabival és testvérével Kecskés Tímea musicalszínésznővel. Sőt, ha már musical a Sláger Témában elsők között árulja el Kefir, hogy a V-Tech együttes húsz évének kalandos történetéből születhet-e színpadi adaptáció. Annyit már előzetesen elárulhatunk, ha lesz belőle valami, az is „családi vállalkozás” lenne Kecskéséknél. 22 órától pedig, a Sláger Téma Extra adásában a Veréb Tamással készült interjút hallgathatjuk meg újra. Aki még alig múlt huszonötesztendős, de már 16 éve, hogy a világot jelentő deszkákra lépett. Ebből fél évtizedet az Operettszínház társulatában töltött. Számos világhírű musical főszerepét hozta el a Miskolcról, egész pontosan Diósgyőrből induló Veréb Tamásnak a pesti Broadway, közte a számára világrekordot jelentő Rómeó és Júlia férfi címszerepét. Hogy miben volt világelső a fiatal musical színész, kiderül a Sláger Téma Extrából. Ahogy az is, miképpen készül a darab 15 éves jubileumi előadására, amelyet szeptember közepén tartanak majd a Budapest Arénában, és hogy mennyire működik már most a kémia az új Júliával, Kardffy Aishával. Veréb Tamás énekesi karrierjéről is vall majd, így megtudhatjuk, a zongorakísérettel színesített előadói estjei, vagy éppen a popzenei sikerlistákat ostromló slágerjei, így például a tavaly ősszel megjelent Éjszakai őrjárat áll-e hozzá közelebb zeneileg. Szó lesz még két általa írt „himnuszról is”, hiszen 2017-ben ő jegyezte a vizes vb hivatalos dalát, tavaly pedig a Budapest Dal pályázatra írta az Akárcsak Budapest slágert.

2019. július 14-én 20-23 óra között tehát ismét Sláger Téma és Sláger Téma Extra, a Sláger FM-en Karinthy Mártonnal, Kecskés Tibor, Kefirrel és Veréb Tamással, valamint a házigazda Kalmár Tiborral, és a legnagyobb slágerekkel, változatosan!

Fotó: Facebook