SLÁGER FM

Ők minden idők legnépszerűbb pónijai, az Én kicsi pónim mesehősei. A Minimax áprilisban hétvégenként rajzfilmmaratonnal ünnepli a jubileumot.

30 évesek lettek napjaink talán legnépszerűbb mesehősei, a kis pónik. Az Én kicsi pónim figurák eredetileg játéklovacskák voltak, amit az egyik legnagyobb játékgyártó cég dobott piacra. A színes, kedves állatkáknak olyan nagy sikerük volt, hogy hamarosan kiegészítőket és ruhákat is gyártottak hozzájuk. Nem csak a gyerekek, de a felnőttek is pónirajongók lettek – mára a gyűjtők számára különleges darabokat is gyártanak. A népszerűség útja a mozik és a tévék képernyőjére vezetett: az Én kicsi pónim lovacskái filmsztárok lettek; itthon a Minimax műsorán tűnnek fel hétről hétre.

A gyerekek harminc éve látták viszont először rajzfilmen kedvenceiket. Az első animációs nagyfilm 1986-ban került a mozikba, és olyan színészek kölcsönözték a hangjukat a figuráknak, mint Danny DeVito és felesége Rhea Perlman. A mozifilmet néhány hónappal később követte az Én kicsi pónim rajzfilmsorozat. A kis pónik népszerűsége az évtizedek alatt csak nőtt, izgalma kalandjaik pedig a mai napig újabb epizódokon át folytatódnak. 2017 novemberében pedig érkezik a Én kicsi Pónim: Varázslatos barátság mozifim is, amelyben az egyik új karakter Emily Blunt hangján szólal majd meg. A film rendezője Jayson Thiessen, aki már póniszakértőnek számít, hiszen már több Én kicsi pónim filmet, illetve sorozatot is készített többek közt az Én kicsi Pónim: Varázslatos barátság sorozatot is.