TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A Sláger Témában Kalmár Tibor vendége az Animal Cannibals együttes volt.

Immár kereken harminc éve képviseli töretlenül a magyar hip-hop és rap vonalát Qka MC és Ricsipí, azaz Koller László és Dósa Richárd, az Animal Cannibals formáció tagjai. Ezúttal a Sláger Témában Kalmár Tibor vendégeként meséltek a 43 fő közreműködésével készült jubileumi dalukról, a 89 számot tömörítő lemezükről és az általuk egyenlőnek látott hazai rapperközösségről.

Idén ünnepli harmincadik születésnapját a méltán népszerű rapper duó, az Animal Cannibals. A Sláger Témában meséltek legfrissebb projektjükről, mellyel megnyitották ezt a jubileumi évet 2018 decemberében. Már hagyomány, hogy tízévente kiadnak egy dalt, amelyben néhány a rapközeg krémjéből felkért előadóval karöltve darálják a szavakat. Ezúttal nem felkérés alapján válogatták maguk mellé a rappereket, hanem pályázatot hirdettek, melynek eredményeként megszületett a Tarolnak az emszik című slágerük. A dal különlegessége, hogy összesen 43 rapper kap szerepet a dalban tíz perc hosszan. „Magunkkal szúrtunk ki, mert így sem a rádiók, sem a tévék nem játsszák, de igazából nem is ezért készült” – teszik hozzá. Nem titkolt céljuk volt, hogy megmutassák, nincs szükség az amerikai példákon keresztül gyakran látott „bandaháborúra”, a magyar rapperek egy közösség, ahol mindenkinek jut hely. „Mindenki, aki itt van ebben, jöhetett bárhonnan, bármelyik égtájról, bármilyen rapközegből, mi kitesszük az egyenlőségjelet, és ebben a dalban mindenki egyenrangúként szerepel” – mondták el a produkcióról.

Az évfordulót azonban nem tudták le ennyivel: a srácok elmondása szerint világújdonságnak számító mp3 válogatáslemezükön 89 szám kapott helyet, mely összefoglalja az elmúlt harminc évüket.

A jövővel kapcsolatban elárulták, hogy augusztus 12-én hajnalban ismét fellépnek a Sziget Fesztivál Sláger FM Színpadán, majd ezt követően augusztus 18-án töltik meg a Budapest Parkot jubileumi nagykoncertjükön. „Sokkal több őrültséget tervezünk, mint öt éve a nagy show-nk alatt” – nevették el magukat. A háromórás műsorról mindössze annyit árultak el, az első órában egy dokumentumfilmet vetítenek le, amiben megszólal és véleményt formál a srácokról többek között Geszti Péter, L.L. Junior, és Puzsér Róbert is. Az ezt követő két órában pedig hamisítatlan Animal Cannibals élményben lehet része a kedves közönségnek.Fotó: facebook.com