TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Egy évbe telt, hogy elkészüljön a legújabb Horváth Tamás sikersláger. A jókor, jó helyen lévő, abszolút hiteles énekes a kezdeti zökkenőkről, ugródeszkákról és feleségéről, mint múzsáról mesél a Sláger FM vasárnapi adásában.

Horváth Tamás valódi zenészdinasztia sarjaként jött a világra, mégsem felmenői sikerét kihasználva kovácsolt magának hírnevet. Kisgyermekként autodidakta módon tanulta a mesterséget, nyolc éves korában zeneiskolai tanulmányokba kezdett. A nagyközönség előtt először a Megasztár, majd a Csillag születik színpadán lépett fel, utána a közönség A nagy duett és a Sztárban sztár sikerműsorokban is láthatták, melyeket azóta ugródeszkának tekint. Kitaposta magának a sikerhez vezető utat, ami bár nem bizonyult zökkenőmentesnek, megtanította értékelni mindazt, amit elért. „Azokat a sikereket, melyeket ma megélek, azért tudom becsülni, azért tudok hálás lenni értük, mert emlékszem azokra az időkre, amikor például lakodalmakban zenéltem, éttermekben voltam háttérzenész” – fejti ki szerényen a Sláger FM hallgatóinak.

Élete egyik legjobb döntése volt, amikor a YouTube magyarországi robbanását követően a 2010-es évek elején csatlakozott a platformhoz, zenei videói azóta milliós megtekintésekkel bírnak, csatornája már több mint 300 ezer követővel rendelkezik. „Sosem kerestem ezek miértjét és hogyanját, és pont ezért gondolom, hogy működik” – felelte Kalmár Tibor azon kérdésére, hogy vajon a rajongói miért szeretik ennyire a dalait. Elmondása szerint szövegei egyszerűek és érthetőek, ráadásul olyan hétköznapi dolgokról szólnak, mint a szerelem, csalódás, öröm és bánat, melyekkel bárki könnyen azonosulni tud. Minden dalában maximálisan jelen van, ő írja a szöveget, maga hangszerel, és hisz saját magában, ez teszi hiteles előadóvá. „Akármilyen közhelyesen hangzik, mindig hinni kell magunkban” – állítja nevetve. „Ezt a legtöbbeknek tanulni kell, nekem sem ment mindig. A legnagyobb támaszom a feleségem. Ő volt az, aki hitt bennem, amikor még én sem hittem magamban. Nem véletlen, hogy dalaim jelentős részét ő ihleti. Szerencsés, és kiváltságos ember vagyok, hogy ilyen feleségem van” – érzékenyül el, majd hozzáteszi, kedvese menedzseri teendők ellátásával is támogatja karrierjét.

A közkedvelt énekes épp harmadik nagy budapesti koncertjére készül, amelyre vendégfellépőként csatlakozik hozzá Majka. A két előadó duettje tavaly decemberben debütált majdnem egyéves közös munka eredményeképp, klipje azóta több mint 20 millió megtekintésnél jár. „Én nagyon kevés emberrel dolgozom együtt, tudatosan nem kooperálok másokkal” – árulta el Tomi, aki a Meztelen hangszereléséért felelt, a klipet viszont teljes egészében a rapper rendezte.

Fotó: facebook.com/horvathtamasmusic