SLÁGER FM

A rendezvényen a genetikus gyermekei és egykori kollégái mellett több közismert ember is tiszteletét tette. Nagy pocakjával jelen volt Csobot Adél is, aki fontosnak tartja – ahogy a professzor azt számos alkalommal kihangsúlyozta munkássága során –, hogy minél több szó essen a magzati védelemről.

- Kismamaként most már a saját bőrömön tapasztalom, hogy a körültekintés, alapos tájékozódás a várandósság idején elengedhetetlen, éppen emiatt igyekszem minden szükséges konzultáción jelen lenni, illetve egyetlen vizsgálatot sem hagyok ki. Számomra nagyon fontos, hogy tudjam: odabent minden rendben van. – mondta el az énekesnő, aki nyár elején ad életet kisfiának.

Az eseményen résztvevők szívesen meséltek a tavaly augusztusban elhunyt genetikusról, munkásságáról, szakmai hagyatékáról. Jó pár történetet osztott meg például Hadas Kriszta is, aki egy televíziós műsor kapcsán dolgozott együtt a genetikus Czeizel Endrével. - Azon szerencsések közé tartozom, akik együtt forgathattak a professzorral. Karizmatikus személyiség volt, akit órákon át lehetett hallgatni, és akitől rengeteget lehetett tanulni. Óriási hangsúlyt fektetetett a prevencióra! Jó látni, hogy a Czeizel Intézet az ő betegségmegelőzési modelljét viszi tovább, és a várandósság alatti speciális vizsgálatokon túl a legmodernebb csecsemő-, és kisgyermek-vizsgálatokkal szűri a különféle genetikai és egyéb betegségeket. – emelte ki a szerkesztő-riporter.

A névadón Mádai Vivien is tiszteletét tette. A műsorvezető örömmel mesélt arról, mennyire megnyugtató számára, hogy a Czeizel Intézetben – ahol számos, kisfiának való szűrés, vizsgálat is elérhető – a szülés után sem feledkeznek meg az emberről.