SLÁGER FM

Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján Sztancsik Tamás, a Magyar Labdarúgó Szövetség projektvezetője elmondta, a szurkolóknak CD készül. Ezen a hazai könnyű zene sikeres előadói énekelnek olyan dalokat, amelyek a futballhoz köthetőek.

Az albumon többek között közreműködik a Punnany Massif, a Brains, az Irie Maffia és a Hooligans. A szurkolóknak a norvégok elleni, magyar sikerrel zárult pótselejtezőn az Éjjel soha nem érhet véget volt az egyik legkedvesebb számuk. A dal írója, Náksi Attila, a Soho Party egykori frontembere elmondta, elképesztő érzés volt neki hallani, amikor több mint 15 ezer ember egyszerre énekelte az 1998-as dalt, amely a formáció egyik utolsó munkája volt.

Hozzátette, természetesen ennek a dalnak is fel kell kerülnie az albumra - amely várhatóan hétfőn kezdik el gyártani -, éppen ezért az újbóli felvételre összeáll a 90-es években rendkívül népszerű Soho Party. A CD 990 forintba kerül, és csak a Mol-kutakon árulják majd.

Bernd Storck együttese két nappal korábban a Groupama Arénában játszik felkészülési mérkőzést az elefántcsontparti válogatottal, és a fesztivált követően utazik tovább. Először a németek elleni összecsapásra, majd a franciaországi kontinensviadalra, amelyen sorrendben Ausztria, Izland majd Portugália legjobbjai ellen lép pályára.

MTI