TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A táncdalok koronázatlan királya kezdetben színésznek készült, azonban anno Várkonyi Zoltán nem engedte tovább a Színművészeti Egyetem harmadik rostáján. Korda úgy érzi, jogos volt az akkori döntés.

Nagyszabású koncertre készül Korda György és Balázs Klári, akik több tucatnyi slágert, ezernyi fellépést és a közönség töretlen rajongását élvezik évtizedek óta. Korda György azonban most elárulta, hogy az útja nem egyenesen a zenei pályához vezetett. „Színésznek készültem, azonban mikor elszavaltam Ady:Megöltem egy pillangó című versét a Színművészeti felvételijén, Várkonyi Zoltán – teljesen jogosan – nem engedett tovább a harmadik rostán.

Tavaly az Ady-emlékév kapcsán az egyik televízió felkért, hogy szavaljak el egy Ady-verset. Én ismét ezt a költeményt választottam és rájöttem, hogy most értettem meg, miről szól ez a vers. Teljesen jogosan rostáltak ki akkor, semmit nem adtam vissza abból, amit a költő mondani akart” - árulta el a 95.8 Sláger FM-en Korda György, aki ezt követően az operák világába is belekóstolhatott volna. „Mikó András az Operaház akkori főrendezője feljött a szüleimhez és felajánlotta, hogy menjek ki Olaszországban egy évet tanulni énekelni, majd folytassam náluk az Operában. Szép, lírai tenor hangom volt, megvolt az affinitásom az opera énekléshez, de nem volt elég bátorságom, nem volt elég akartom és akkor már ismert énekes is voltam. És persze akkor nem akartam leszokni az italról, a cigiről és a hölgyek társaságáról az operaénekesi pálya érdekében. Hogy mi lehetett volna, ha másképp döntök csak fikció. Ami viszont van, az a 60 év, amit a zenei pályán töltöttem és amiben nagyon sok gyönyörű, szép dolog történt és remélem, még történni is fog” – tette hozzá a vasárnap 20:00-tól hallható Sláger Témában Korda György.