SLÁGER FM

ZAZ, azaz Isabelle Geffroy júliusban újra Budapestre látogat, hogy bohém-füstös hangjával és a francia sanzont, jazzt és könnyed gitárhangzás elegyítő zenéjével mindenkit elvarázsoljon.

Az amúgy egészen kiskorától komolyzenét és zeneelméletet tanult énekesnő 2010-ben, Je veux című slágerével egy csapásra lett híres (ugyanezzel a felvétellel egy évvel később megnyerte a European Border Breakers Awardot.) A debütáló track után 2013-ban megjelent Rect Verso, illetve a 2014-es, legendás francia dalokat újraélesztő Paris című lemezeit milliók hallgatták és vették meg. ZAZ zeneileg és a való életben is igen bohém életmódot folytat: egy ideig utcazenélt, majd 2001-ben a Fifty Fingers blues csapathoz állt énekesnek, később pedig az Izar-Adatz baszk varietécsoporttal turnézott világszerte.

Az énekesnő legújabb kiadványa nemrég került a boltokba. A Sur la route című korong egy live album, méltó utódként ZAZ első élő lemeze, a 2011-es ’Sans tsu tsou Live Tour’ után. A CD és DVD csomag különlegessége, hogy a művésznő nem kevesebb, mint 93 koncertjére kalauzolja vissza a nézőket-hallgatókat. A nem mindennapi felvételek ugyanis ZAZ legutóbbi világkörüli útján készültek, öt kontinensen: Brazíliától egészen Németországig.

Idén nyáron a Budapest Parkban lép fel.