SLÁGER FM

A Karol című mű a pápa életútját mutatja be wadowicei gyerekkorától kezdve Rómában bekövetkezett haláláig. "Ugyanakkor ez a 20. század történelme is a második világháborúval, a kommunizmussal és a berlini fal leomlásával" - mondta Michal Kaczmarczyk, a musical írója.

A főszerepben Jacek Kawalec színész lesz látható, aki kettős kihívás előtt áll. "Színházi színészként először hozzá kell szoknom a musical-előadáshoz. Ráadásul minden lengyelben saját kép él II. János Pálról, ehhez kell tartanom magam. Kicsit félek tőle" - fogalmazott a színész a tervek keddi bemutatásakor.

A darab ősbemutatóját 2017. február 25-re tervezik a krakkói Tauron Arenában. Krzysztof Korwin-Piotrowski rendező elmondása szerint negyven énekes és táncos, hatvan statiszta vesz részt a balladákat, pop- és rockzenét ötvöző produkcióban, ráadásul multimédiás elemeket is bevetnek. A pápaválasztást és egyéb eseményeket bemutató történelmi filmbejátszásokkal is dolgoznak.

Nem ez az első musical, amelynek középpontjában a néhai pápa élete áll: röviddel II. János Pál szentté nyilvánítása előtt mutatták be a Vatikánváros melletti római auditóriumban a Ne féljetek! című musicalt.

Forrás: MTI