SLÁGER FM

Idén, május 8-tól a második legnagyobb dunai hajó, a Budapest fedélzete alakul át gyerekhajóvá, ahol kicsik és nagyok együtt élvezhetik a tartalmas, színes programokat. A Budapesti Minimax Gyerekhajó az év során 11 alkalommal fut ki.

A szervezők idén is havonta, sokszínű szórakozási lehetőséggel, játékokkal, koncertekkel, arcfestéssel és az elmaradhatatlan tombolával várják a gyerekeket és szüleiket, ezúttal új helyszínen, a Budapest hajón, amely a második legnagyobb a Dunán.

A Gyerekhajó május 8-án fut ki először, a Batthyány tér 1-es kikötőjéből. A két órás, dunai városnézéssel egybekötött tartalmas program vasárnaponként egyformán élvezetes szórakozást nyújt kicsik és nagyok számára. Velük utazik Pici Cica és Maci Kutya is, így a gyerekek nem csak teljes életnagyságukban találkozhatnak kedvenceikkel, de közös fotót is készíthetnek velük, csakúgy, mint a fellépő együttesek tagjaival.

A program teljes ideje alatt képzett animátorok segítenek abban, hogy minél tartalmasabban, vidámabban és kellemesebben teljen az idő. A hajó az első órát a kikötőben tölti, a második órában pedig a családok a Dunán hajózva élvezhetik a változatos programokat, miközben megcsodálhatják a Parlamentet, a Halászbástyát vagy éppen a Nemzeti Színházat. A hajón minden korosztály megtalálja azt az elfoglaltságot, amiben a leginkább örömét leli. A legkisebbeket, a babákat, a külön számukra kialakított részben játszószőnyeg, színes, biztonságos egyben kreatív játékok várják. könyvsarokban a nagyobbak nem csak mese- és ismeretterjesztő könyveket olvashatnak, lapozhatnak, de kifestőket színezhetnek, rajzolhatnak is. A rendezvény egyik leginkább várt programpontja a tombola, ahol értékes nyeremények találnak gazdára. A szülőkről sem feledkeznek meg az „anyuka-apuka megőrzőben” többek közt felnőtteknek szóló magazinokkal, logikai játékokkal szórakozhatnak. A gyerekhajón a bulihangulat garantált, a tánc és az ének sem maradhat el, amihez a gyerekek kedvenc zenekarai biztosítják a zenét. A régi, népszerű fellépők mellett, 2016-ban újak is bemutatkoznak. Május 8-án az Apacuka zenekar nyitja a sort, az év során pedig többek közt fellép még a Tücsök zenekar, a MintaPinty zenekar, az Iszkiri zenekar, Buborék együttes, a Napvirág zenekar, valamint Farkasházi Réka és a Tintanyúl is.