SLÁGER FM

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) kiemelt célként kezeli a hallgatók figyelmének felkeltését az egészségfejlesztés fontosságára, az életmódváltás talán legszórakoztatóbb elemére a rendszeres testmozgásra, a fizikai aktivitásra. Így a szabadidősportot és az arra szóló motiválását szolgáló SportPont Program (SPP) népszerűsítésére a MEFS kampányt indít a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) együttműködésében ezzel a szlogennel:

Mozdulj Rá! Heti 3x45 perc mozgás megváltozatja az életed!

A Mozdulj Rá! kampány fő célja rávilágítani arra, hogy az egészség megőrzése, a fittség, a közösségépítés és összetartozás egyik legjobb módja a sport. Hiszen a kampány arcai, az úszó világbajnok Cseh Laci is szívesen kosarazik szabadidejében, a gyorskorcsolyázó Európa-bajnok Heidum Berni strandröpizik, a judós Európa-bajnok Joó Abigél tollasozik, azaz mindenki talál magának olyan sportot, amely kikapcsolja, örömet okoz neki, és így is megőrzi egészségét és fittségét. Felmérések szerint a felsőoktatásban a hallgatók 23,0%-a éri el a rendszeres testedzés szintjét, további 48,2% az, akikben ugyan van indíttatás, de sokszor nincs elegendő motivációjuk. Őket szeretné a kampány elérni és megmozgatni.

A Mozdulj Rá! kampány arcai:

Cseh László, úszó: olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok, háromszoros Universiade győztes, kilencvenötszörös magyar bajnok, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatója Joó Abigél, judós: olimpiai 5. helyezett, kétszeres Európa-bajnok, Universiade bajnok, hétszeres magyar bajnok, a Szent István Egyetem hallgatója Heidum Bernadett, rövidpályás gyorskorcsolyázó: olimpiai 6. helyezett (váltóban), Európa-bajnok, Universiade ezüst- és bronzérmes, több mint tízszeres magyar bajnok, a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatója

A Mozdulj Rá! kampány fő programjai:

Nyitórendezvény

2016. május 5. Kosárlabdaünnep 2016, rekordkísérlet

központi helyszín: Hősök tere, Budapest, további helyszínek: 19 felsőoktatási intézmény Budapesten és országszerte Cél: délután 15.00 és 16.00 között ellenőrzött körülmények mellett minél több felsőoktatási hallgató és oktató minél több 3 pontos kosarat dobjon. Ezzel új magyar alapcsúcs és világrekord is születik majd. Együtt kosarazhat az érdeklődő 11-kor Cseh Lászlóval, 11.40-kor kihívhatja Heidum Bernadettet, 12.20-kor pedig Joó Abigélt!

A központi helyszínen egész napos kosárünnep lesz a Face Team főszereplésével, ahol fantasztikus akrobatikus kosárlabda színházat láthatnak a nézők és trükköket is tanulhatnak a fiatalok.

További kapcsolódó rendezvények:

Dunai regatta 2016. május 7. Dunai rakpart

EFOTT 2016. július 12-17. Velence