TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Paul Simon amerikai zenész egymillió dollárt (309 millió forintot) adományozott zeneoktatásra New York-i iskoláknak.

Az összegből többek között zenetanárok ösztöndíjait, mentorprogramokat és a diákok zeneóráit finanszírozzák - közölte Bill de Blasio, a metropolisz polgármestere.

A pénz a 12-szeres Grammy-díjas amerikai énekes és dalszövegíró 2018-as búcsúkoncertjéből származik, melynek utolsó állomása a New York-i Flushing Meadows Corona Park volt. A zenész a helyszíntől nem messze töltötte a gyerekkorát.

"A New York-i közoktatási rendszer egykori tanulójaként jó látnom, hogy virágzanak a zenei tehetségek, és nagyon várom, hogy láthassam, mit mutatnak fel ezek a gyerekek az új program hatására" - mondta Simon.

A kollégájával, Art Garfunkellel közös, Simon & Garfunkel nevű formációval és szólóban is világhírűvé vált zenész olyan dalokkal vált ismertté, mint például a Bridge Over Troubled Water.

A magyar zsidó családban az Egyesült Államokban született Paul Simon tagja a Dalszerző Hírességek Csarnokának, és mind a Simon & Garfunkel duó tagjaként, mind szólózenészként bekerült a Rock & Roll Hírességek Csarnokába is.Forrás: MTI
Fotó: pexels.com