TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A Fazekas-Zur Krisztina által alapított Bajnokok Útja Alapítvány szervezésében, Berki Krisztián olimpiai bajnok, háromszoros Világbajnok és hatszoros Európa-bajnok tornász szerdán a pestszentimrei Kastélydombi Általános Iskolában járt, ahol sportágát és a sportolást népszerűsítette. „Sajnos a riói olimpia a vállműtétem miatt nem jött össze, de a 2020-as tokiói nyári olimpiai játékokon mindenképpen szeretnék még harcba szállni az olimpiai aranyért” – jegyezte meg Berki Krisztián.

A kiváló sportoló a Bajnokok Útja Alapítvány iskolalátogatási programjának keretében látogatott el a Kastélydombi Általános Iskolába. Az alapítvány programjának megvalósulását az Auchan az Ifjúságért Alapítvány összesen 12.000 eurós pénzügyi adománnyal segíti.

A kötetlen, beszélgetős tanóra keretében a negyedik és ötödik osztályos gyerekeknek lehetőségük nyílt megismerni az olimpiai bajnok tornász, lólengés specialista sikereinek titkát. „Fiatalon, még gyermekkoromban ismerkedtem meg ezzel a sportággal és a kezdeti nehézségek ellenére hamar megszerettem. Később egy sajnálatos bokasérülés miatt a lólengésre specializálódtam, de nem bántam meg, mert rengeteg sikert köszönhetek ennek a döntésnek” – jegyezte meg az olimpikon.

A sporttal járó áldozatvállalással kapcsolatban elmondta, hogy gyermekkorában néha ő is sajnálta, hogy az edzések miatt sokszor kimaradt egy-egy közös mozizásból, de utólag nézve sem bánta meg, mert karrierjének köszönhetően rengeteg ismeretségre és barátságra tett szert, nem utolsó sorban számtalan csodás tájat kereshetett fel a világon. A sportoló arról is őszintén beszélt, hogy sport nem csak kitartásra és önfegyelemre nevel, hanem megtanít arra is, hogyan kezeljük helyén a sikereket és a kudarcokat egyaránt. „A londoni olimpia után úgy éreztem, hogy felértem a csúcsra és innen már nincs tovább. Aztán megszületett a kislányom és elhatároztam, hogy újra szeretnék sikereket elérni annak érdekében, hogy a gyermekem felnézhessem rám” – árulta el a londoni olimpikon, aki a következő tanévben is felkeresi a gyerekeket annak érdekében, hogy interaktív testnevelés órát tartson számukra.