TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Egy hete vonult önkéntes otthoni karanténba Ligetvári Patrik válogatott kézilabdázó, aki Spanyolországban légióskodik. Az ott kialakult járványügyi helyzetről, valamint döntése okáról, hogy miért nem tért haza korábban mesélt most a sportoló.

A körülményekhez képest rendkívül higgadtan, az óv- és biztonsági előírások maximális betartása mellett vonult önkéntes otthoni karanténba már egy hete a Spanyolországban légióskodó kézilabdázó, Ligetvári Patrik. A magyar válogatott kézilabdázót nem érte felkészületlenül az egy hete elrendelt spanyolországi kijárási tilalom. A Madrid után leginkább járvány sújtotta Logronoból jelentkezett most a sportoló.

„Épp itthon tartózkodtunk, amikor bejelentették a kijárási tilalmat. Nem ért minket váratlanul a dolog, már korábban felkészített minket a klub egy ilyen esetleges helyzetre, így előre bevásároltunk. Korábban jelezte a klub, hogy aki szeretne, térjen haza, de az embertársaim és a családom védelmében jobbnak láttam, ha itt maradunk, önkéntes itthoni karanténban” – mondta a 95.8 Sláger FM-en a sportoló, aki igyekszik kihozni a maximumot a körülményekből.

„Kaptunk egy ajánlott edzéstervet a klubtól, amit itthoni körülmények között igyekszem kivitelezni. Csak akkor mozdulok ki, ha a kutyát viszem le sétálni, nagyon komolyan vesszük a kijárási tilalmat. A helyzethez képest egyébként jól vagyunk, épp egy 2000 darabos puzzle-t rakunk ki” – árulta el az élsportoló, aki üzent is a hazaiaknak.

„Sajnos mikor a járvány megérkezett ide, a spanyolok nem vették komolyan. Tele volt a tengerpart, a bárok, a játszóterek emberekkel így a vírus gyorsan terjedt. Azért, hogy ne alakuljon ki sehol hasonló helyzet, mindenki tartsa be az előírtakat. Próbáljon mindenki a lehető legkevesebbet kimozdulni, utcára menni, vigyázzunk egymásra és a szeretteinkre” – mondta a műsorvezetőnek, Kalmár Tibornak a válogatott kézilabdázó, Ligetvári Patrik.

A beszélgetés hanganyag a https://www.youtube.com/watch?v=jinAEPcUUmE linken érhető el.