SLÁGER FM

Huszonöt esemény formájában a Balaton „legszebb arcát” mutatja idén is a MOL Nagyon Balaton programsorozat, amely május 28-án a tókerülő NN Ultrabalaton futóversennyel idul, majd a Balaton Sound, a Művészetek Völgye, a Kultkikötő, a VeszprémFest, a STRAND és a B.my.Lake fesztivál, kompkoncertek és borfesztiválok egész sora várja a turistákat, végül a köveskáli Kálibulival zárul a kínálat szeptemberben, felsorakoztatva a régió legizgalmasabb helyeit és rendezvényeit.

Tavaly nyáron 880 ezren vettek részt a programsorozaton, vagyis a Balaton Régió legszínvonalasabb rendezvényein: fesztiváloztak, boroztak, filmeztek, ettek-ittak, futottak és buliztak, májustól szeptemberig... Az idei kínálatban a Balaton Régió huszonöt legizgalmasabb eseménye szerepel, a korábbinál jóval több világsztár részvételével. A Művészetek Völgye színes kínálata a Morcheeba-dalokkal érkező Skye & Ross programjával bővül, a Paloznaki Jazz Pikniken a St. Germain, Veszprémben a Thievery Corporation és Jamie Cullum lép fel. A mára fesztiválfővárossá avazsált Zamárdiban a jubiláló, 10. Balaton Soundon többek között Macklemore, Armin van Buuren, Robin Schulz, míg a nyár végi STRAND Fesztiválon a Hurts, Caro Emerald és Tom Odell koncertezik.

A nemzetközi- és hazai kínálatot ugyanúgy lehetetlen felsorolni, mint a más kulturális, művészeti, sport- és gasztronómiai programokat. A VOLT Produkció sorozatának célja négy év óta változatlan: a hazai- és külföldi közönség számára csokorba gyűjtve mutatja meg a Balaton „legszebb arcát”. Mostantól minden évben olyan képzőművészeti alkotások is születnek, amelyek a szervezők szándéka szerint balatoni vasútállomásokat, közterületeket díszitenek majd.

„A MOL Nagyon Balaton sorozatot azzal a szándékkal indítottuk újtára négy évvel ezelőtt, hogy a potenciális bel- és külföldi turisták figyelmét a Balaton legjobbjaira irányíthassuk. Mára már sokan úgy gondolnak a régióra, mint az egymást érő színvonalas és izgalmas programok helyszínére, amíg évekkel ezelőtt ez egyáltalán nem volt jellemző.Ha valaki a legjobb lángossütőt, fagyizót, vagy éttermet keresi, ugyanúgy számíthat a MOL Nagyon Balaton szolgáltatásaira, mint akkor, ha a nyár legizgalmasabb koncertjei, fesztiváljai iránt érdeklődik” – mondja Lobenwein Norbert, az eseménysorozat társalapítója.

„Túl azon, hogy a sorozat csokorba gyűjti a Balaton Régió legjobbjait, az programsorozat kezdete óta tucatnyi új eseményt is útjára indítottunk. Kisebb, különleges produkciókat éppen úgy, mint a ma már százezres tömegeket vonzó STRAND és B.my.Lake fesztiválokat. Öröm számunkra, de még inkább a Balaton vendégei számára, hogy az idei kínálat ismét újabb programokkal bővül, olyankkal, amelyek Magyarország és a Balaton jó hírét erősítik.” – tette hozzá Fülöp Zoltán, a főszervező, a VOLT Produkció vezetője.

A MOL Nagyon Balaton a kezdetek óta évről-évre több vendég figyelmét irányítja a Balatonra. „Meggyőződésem, hogy a programsorozat egy jelentős és eredményeit tekintve fontos turisztikai kezdeményezés idehaza. Ez az összefogás jó példája annak, hogy különböző sikeres és életképes rendezvények szervezői hatékonyan tudnak együttműködni és egymást erősíteni. Az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezések rendkívül sokat tesznek hozzá Magyarország imázsához, miközben a Balaton Régió turisztikai szempontból is az egyik legfontosabb desztináció." - mondta el Guller Zoltán, a Nemzeti Turisztikai Ügynökség vezetője.