TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A szervezők meglepetésére és nagy örömére a Rolling Stones is csatlakozott ahhoz a nagyszabású szombati televíziós esthez, amely az egészségügyi dolgozókat ünnepli és összefogásra buzdít a világjárvány elleni küzdelemben.

Nagy megtiszteltetés, hogy meghívtak bennünket, hogy otthoni elszigeteltségünkből mi is legyünk részesei az eseménynek - áll az együttes pénteki közleményében. A szervezők egyike, Hugh Evans azt mondta, nem akarta elhinni, hogy a legendás brit rockbanda is részt vesz a monstre rendezvényhez, amelyhez az utóbbi napokban olyan világsztárok csatlakoztak, mint Taylor Swift, Jennifer Lopez vagy Oprah Winfrey.

A Global Citizen nevű jótékonysági mozgalom és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) együttműködésével megvalósuló One World: Together at Home című zenés, szórakoztató műsor közép-európai idő szerint este 8-kor kezdődik az Egyesült Államokban, formálisan meghirdetett célja "megteremteni a nemzetközi közösség egységének pillanatát a Covid-19 elleni küzdelemben".

A Lady Gaga közreműködésével összeállított, zenés-komédiás-beszélgetős műsorban fellép többek között Alanis Morissette, Andrea Bocelli, Billie Eilish, Billie Joe Armstrong, Chris Martin, David Beckham, Elton John, John Legend, Paul McCartney, Stevie Wonder, Celine Dion és Michael Bublé, és a nézők megismerkedhetnek orvosok, ápolók és más, a kór ellen a frontvonalban küzdő emberek történeteivel. Az est házigazdája Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel és Stephen Colbert lesz.

A szupersztárok televízióban közvetített koncertjét hatórás internetes streamingműsor előzi meg más énekesek, sportolók, színészek, influenszerek - köztük Christine and the Queens énekesnő, Don Cheadle és Samuel L. Jackson színészek, Lewis Hamilton brit Forma-1-világbajnok vagy Megan Rapinoe amerikai női labdarúgó világbajnok - részvételével.

A több mint 100 közreműködő az otthonából, online csatlakozik az eseményhez.

A magyar nézők vasárnap este több csatornán is megnézhetik a kétórásra tervezett műsort magyar felirattal. Az est streaminggel kibővített változata több globális platformon is elérhető lesz: az Amazon Prime Videón, a Facebookon, az Instagramon, a TIDAL-on, a Twitchen, a Twitteren és a YouTube-on.

Noha a műsor hivatalosan nem adománygyűjtő est, céljai között szerepel, hogy a WHO Covid-19 szolidaritási felelősségi alapjának támogatására buzdítsa a vállalatokat és jótékony embereket. A Global Citizen már több mint 35 millió dollárt (11,2 milliárd forintot) gyűjtött össze a koronavírus-járvány elleni harc támogatására.Forrás: MTI
Fotó: rollingstones.com