TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A világ számos országában tiltják a tömegrendezvényeket a koronavírus-járvány miatt, ezért a zöld aktivisták a virtuális térbe helyezték át a Föld napjának megünneplését: mobil applikációkkal, webináriumokkal és digitális kampánnyal készülnek a szerdai 50. évfordulóra.

A világnap szervezői és a zöld aktivisták alacsony karbonlábnyomú digitális eszközökkel hívják fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Az Earth Challenge 2020 mobilos applikáció lehetővé teszi, hogy a felhasználó fotót készítsen és azt feltöltse, valamint környezete, egyebek mellett a levegő és vízminőség aktuális állapotával kapcsolatos adatokat rögzítsen. De az applikációval gyűjtött adatok a tervek szerint később a rovarpopulációról és a terményekről is tájékoztatnak majd világszerte, ami például az éhezés elleni küzdelemben segíthet.

Az Earth Day Switch honlapon a felhasználók - egyelőre Nagy-Britanniában, de később az Egyesült Államokban, Franciaországban és Németországban is - tájékozódhatnak arról, hogy bankjuk és energiaszolgáltató cégeik mennyire érintettek a bolygót felmelegítő üvegházhatású gázok kibocsátásáért felelős fosszilis tüzelőanyagok felhasználásában.

Az ENSZ klímaváltozással és biodiverzitással kapcsolatos fontos egyezményeinek tárgyalását ugyan a jövő évre halasztották a járvány miatt, hétfőn azonban a világ száz vezető tudósával, közgazdászokkal és környezetvédőkkel online konferencia kezdődik. A hatnapos rendezvényen egyebek mellett a fenntartható fogyasztást és a mezőgazdasági termelés klímaváltozással kapcsolatos új útjait is tárgyalják.Forrás: MTI
Fotó: pexels.com