TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A párizsi Diadalív (Arc de Triomphe) őszre tervezett becsomagolásán dolgozik New York-i műtermében Christo a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozások idején.

A bolgár származású 84 éves "csomagolóművész" elmondta a dpa német hírügynökségnek, hogy kényszerű otthonléte alatt szünet nélkül dolgozik a terveken, de - mint hozzátette - amúgy is szünet nélkül dolgozik.

Ha minden jól megy, a projekt szeptemberben kezdődik, és addig elő kell teremteni a költségeket - mondta el a land-art- és installációművész. Christo javarészt a projektekhez készült vázlatok és tervrajzok eladásából finanszírozza költséges műalkotásait.

A járványveszély miatt a művész nem hagyja el lakását, de - mint mondta - négyemeletes házának tetejéről képet kap a "szürreális" New York-i atmoszféráról. Az üres utcák, amelyeket egyébként soha nem látni emberek nélkül, nagyon szürreális látványt nyújtanak - mondta.

Christo szerint New Yorknak jelenleg "szürreális szépsége" van.

A művész a világ számos emblematikus épületének és tájképi elemének művészi színvonalú becsomagolásával vált világhírűvé 2009-ben elhunyt feleségével, Jeanne-Claude-dal.Forrás: MTI
Fotó: pexels.com