TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Online rendezik meg idén Európa legnagyobb ingyenes zenei fesztiválját, a Pol and Rock fesztivált a járvány miatt.

A fesztivál eredeti dátuma nem változik: az online kiadást is július 30. és augusztus 1. között élvezheti majd a közönség.

A hagyományosan a lengyel-német határon, az Odera folyó partján fekvő Kostrzyn nad Odrában megtartott eseményt, Lengyelország legnagyobb szabadtéri zenei fesztiválját jövőre ismét a megszokott helyszínen rendezik meg.

A Pol and Rock fesztivált először 1995-ben tartották meg. Az első rendezvénnyel a legnagyobb lengyel jótékonysági szervezet, a WOSP akart köszönetet mondani önkénteseinek. A fesztivált kezdetben a lengyel Woodstockként is emlegették. Állandó helyszíne 2004 óta lett Kostrzyn nad Odra.

A rockzenei fesztiválnak évente több százezer lengyel és más országból, köztük a szomszédos Németországból érkező résztvevője van.

A lengyel és nemzetközi zenei koncertek mellett a közönség lengyel művészekkel, ismert lengyel személyiségekkel ismerkedhet és számos programban vehet részt.

A tavalyi fesztiválozók találkozhattak a Nobel-díjas lengyel írónővel, Olga Tokarczukkal, sokan a hagyományos iszapfürdőzés miatt térnek vissza a fesztiválra évről évre.Forrás: MTI
Fotó: pexels.com