TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A kétgyermekes családanya kisebb pánikba esett, amikor nagyobbik gyermeke, Benedikt, évekig egy percet sem ült nyugton és még a színezés, rajzolás sem kötötte le.

Ha éppen nem sütéssel-főzéssel tölti a szabadidejét Dobó Ági, akkor leginkább ceruzát és papírt szeret ragadni. Az egykori szépségkirálynő egyik kedvenc hobbija ugyanis a rajzolás, éppen ezért mindig is reménykedett, hogy gyerekei is rajonganak majd ezért az elfoglaltságért. Nagyobbik fia, Benedikt, kezdetben azonban egy cseppet sem érdeklődött a ceruzaforgatás iránt.

„Elég jól rajzolok és reménykedtem, hogy legalább az egyik gyereknek szintén lesz valami konyítása majd ehhez. Beni azonban tavaly nyár végéig soha nem volt ehhez leültethető. Neki a színezés is abból állt, hogy ment ki a vonalból, kriksz-kraksz és rohant is tovább. Teljes aggodalomban voltam, hogy ennyire nem érdekli a dolog, aggódtam, hogy valami baj van. Olvastam a szakkönyveket is, de mindenki megnyugtatott, hogy ő még abban a szakaszban van, amikor a nagy mozgások fejlődnek, majd beérik erre is. Tavaly szeptemberben elkezdte az iskola előkészítőt, előtte két héttel leült és elkezdett magától rajzolni” – emlékezett vissza a 95.8 Sláger FM-en minderre Dobó Ági, akinek nagyobbik fia most már éppúgy szeret rajzolni, mint édesanyja. Sőt, tehetségét is megcsillantotta az utóbbi időben.

„Olyan dolgokat rajzol most már, hogy leesik az állunk. Színez, alkot, múlt héten térben rajzolta le a szobát, a székeket, az asztalokat. Elképesztően ügyes, nagyon büszke vagyok rá! A kisebbik fiam még nagyon kicsi, így egyelőre nem is keresem nála azt, hogy miben lesz tehetséges, ő most fedezi fel a világot. Mindenesetre mindkettőjük rajzait elrakjuk emlékbe. Az irataink fele a rajzaikból tevődik össze, legalább 3-4 doboznyit őrizgetek tőlük, sőt, ha sztorit is mondanak a rajzhoz azt rá szoktam írni a lap hátuljára. Anyukám is őrzi a húgom és az én rajzaimat, szép emlékek ezek mindannyiunknak” – mondta a Sláger Reggel két műsorvezetőjének, Pordán Petrának és Viktorin Tamásnak Dobó Ági.

A teljes adás a https://www.youtube.com/watch?v=VXdZQK7izwQ&list=PLe_MMvd-_zmWfFi2Oizn7DPzOgqMzWwx9&index=2&t=0s linken érhető el.Fotó: facebook.com