SLÁGER FM

Egy hétig szinte megállás nélkül szól a zene a 23. Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban 2016. július 25-31. között Szolnok-Tiszaligeten. Mintegy 300 fiatalt várnak, akiknek csaknem 70 művésztanár, köztük néhány egykori diák tart kurzusokat. A tábori tehetségkutatón a Muse énekesének dedikált gitárját is meg lehet nyerni.

Több mint két évtizede rendezik meg nyaranta a Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábort, ahol egy hétre összejönnek a 12 évesnél idősebb gitárosok, basszusgitárosok, billentyűsök, dobosok, énekesek és zenekarok, hogy örömzenéljenek és az ország legjobb hangszeres zenészeitől tanuljanak. Idén július 25-31. között a Szolnok-Tiszaliget Turisztikai és Szabadidő Központba mintegy 300 fiatalt várnak, akiknek csaknem 70 művész tart kurzusokat, köztük Lukács Peta és Nagy Ádám gitáros, Szappanos György és Medgyasszay István basszusgitáros, Mogyoró Kornél és Csányi Zoltán dobos, Szabó Károly billentyűs, Pintácsi Viki és Koszi Janka énektanár vagy Lombos El Marci 5letszobrász. Az idei tábor egyik különlegessége, hogy olyan zenészek is tartanak hangszeres kurzusokat vagy adnak koncertet, akik pár éve még lelkes diákként vettek részt a Gitármánia Táborban. Előadást tart például Nagy Dávid, a Pokolgép egykori gitárosa és Kispál Balázs, a Mobilmánia gitárosa, valamint Temesi Berci basszusgitáros is. Órát tartanak a Margaret Island tagjai, Füstös Bálint és Gerendás Dani, és az egyre népszerűbb zenekar fel is lép a táborban. Ugyancsak koncertet ad a Junkie Jack Flash és a D.A.S. Trió, akik szintén itt próbálgatták a szárnyaikat. A Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban idén koncertet ad a Roy&Ádám Trió, valamint a String Theory zenekar is. A Patché, vagyis Cséry Zoltán billentyűs és Pákai Petra énekesnő a komolyzene és a könnyűzene között egyre inkább elmosódó határokról tart zenével egybekötött előadást.

A 23. Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor szakmai programjában a fiatalok tájékozódhatnak a Cseh Tamás Programról, az Artisjus munkájáról, valamint a hangtechnika, a rádiózás és a híradástechnika újdonságairól. A tábor előadója lesz Varga Ágnes zeneterapeuta, az ELTE-BGGYF tanára, aki a zene személyiségfejlesztő erejéről beszél majd.

A 23. Gitármánia Zenei és Továbbképző Táborba 2016. július 10-ig lehet jelentkezni .