TriMedia Sales House
SLÁGER FM

4 nap, 19 borvidék, 62 borász, 39 koncert, 175 magyar jazzmuzsikus! Ezt kínálja a Debreceni Borkarnevál-és Jazznapoknak augusztus 4 és 7 között, festői környezetben: a Nagyerdőben, a Békás-tó partján.

A legrégebbi, folyamatosan működő hazai jazzfesztivált, a 45. alkalommal rendezik meg. A Debreceni Borkarnevál-és Jazznapokon idén 39 koncertjénidén összesen 175 zenész lép fel, ami magyar jazztörténeti esemény, mert ilyen rekordlétszámban egy helyen, még soha nem léptt fel ennyi jazzmuzsikus Magyarországon.

A Debreceni Borkarnevál-és Jazznapok másik főszereplője a zene mellett természetesen a bor. Az ezredfordulón a Déri-téren fél tucat borászattal induló rendezvényből az ország harmadik legnagyobb borfesztiválja lett. 2016-ban a legszebb magyar borok jegyében hazánk 22 borvidéke közül 19 jelen lesz boraival – például a Villányi, Tokaji, az Egri, a Mátrai, a Kunsági, a Balaton-felvidéki, a Szekszárdi, az Etyek-Budai, a Badacsonyi, a Hajós-Bajai, a Balatoni Borrégió nedűit is megkóstolhatjuk. Illetve remek boraival két történelmi borvidék- a Ménesi és az Érmelléki is képviseltetik magukat a Nagyerdőben.

A gazdag programkínálat mellett, az egyedülálló természeti környezet is a Debreceni Borkarnevál-és Jazznapokra csábít augusztus 4-7 között.A Békás-tó partjára több tízezer érdeklődőt várnak a hétvégén.