SLÁGER FM

Mi a teendő háromnapos láz esetén, mi az a koszmó, mire utalnak a picin megjelenő rejtélyes kiütések, hogyan előzhető meg az afta? A Kismama magazin legkisebbeket érintő, összesen 80 betegséget és tünetet taglaló, szakértők által összeállított kisokosa, a Gyermekbetegségek A-Z-ig a baba születésétől hároméves koráig segíti a szülőket a legnehezebb pillanatok átvészelésében.

Bizonyára minden kisgyermekes szülő átélte már azt a helyzetet, amikor a csemetéjén begyógyulhatatlannak tűnő sebek éktelenkedtek, mindenütt fájt neki, vagy éppen annyira görcsölt a hasa, hogy hirtelen azt se tudta, hova kapjon ijedtében, berohanjon-e vele az ügyeltre, adjon-e neki valami gyógyszert, vagy se. Ráadásul ilyenkor ijedtünkben hajlamosak vagyunk az interneten fellelhető, nem mindig megfelelő és helytálló tanácsokhoz fordulni megoldásért. A magazin különszáma, a Gyermekbetegségek A-Z-ig éppen azért készült, hogy a rázós helyzetekben ne maradjunk többé kétségek között.

„Ha akkor lett volna otthon egy ilyen magazin, sok idegeskedéstől megkímélhettem volna magam, nem beszélve arról, hogy világosan láttam volna, egy-egy betegség esetén mi az én teendőm” – írja a kiadvány beköszönőjében Vályi-Nagy Erika, a gyermekorvosok által lektorált magazin főszerkesztője, aki a szintén tapasztalt anyukákból álló szerkesztőséggel karöltve minden kisgyermekes szülő életének megkönnyítésére állította össze Magyarország első ilyen kisokosát.