SLÁGER FM

Nyolc versenyhétvége, hét ország, 370 km/h és több tízezer néző: 2016-ban is nagy izgalmakkal kecsegtet a Red Bull Air Race versenysorozata. A szokásos helyszíneken túl a bajnokságnak nyáron újra Budapest ad otthon – a hosszú kihagyás után másodszor –, de egy új németországi és egy amerikai helyszín is bekerült a versenynaptárba.

Március 11-12-én, immár kilencedik alkalommal kezdik meg a szezont a pilóták a hagyományos évadnyitó futammal, a Perzsa-öböl felett, Abu Dhabiban. A verseny április 23-24-én folytatódik: a Red Bull Air Race visszatér az ausztriai Spielbergbe, a Red Bull Ringre, ahol a Forma–1-es versenyeket is tartják. Az osztrák futam után Japánban csapnak össze a pilóták a 2015-ös bemutatkozó verseny telt házas kasszasikerét követően.

Ezután július 16-17-én a bajnokság Budapestre érkezik, ahol a pilóták a Parlament impozáns épülete előtt küzdhetnek meg a századmásodpercekért. A versenysorozat legrégebbi helyszínének számító magyar főváros 2003 óta ad otthont a sorozatnak, a hat éves kihagyás után jövőre második alkalommal láthatják a rajongók a versenyzőket a Duna felett.

“Nagy örömünkre szolgál, hogy 2016-ban még több rajongóhoz hozhatjuk közelebb a versenyt, és megtiszteltetés számunkra, hogy két olyan helyszín került fel a versenynaptárba, amelyeken a motorsportnak nagy hagyományai vannak.” - mondta Erich Wolf, a Red Bull Air Race GmbH ügyvezetője.