SLÁGER FM

20 év után végre visszatérnek! A 90-es évek közepén hatalmas erővel robbant be a köztudatba Danny Boyle heroinfüggőkről szóló filmje, melynek folytatása, a T2 TRAINSPOTTING március 2-tól látható a mozikban.

Az első rész igazi kultfilm lett, ami főszereplőjét és rendezőjét is elindította a világhír felé vezető úton. Az új film kedvéért a teljes régi csapat összeállt. Az Oscar-díjas rendező Danny Boyle újra a népszerű skót író Irvine Welsh regényei alapján dolgozik; a főszerepeket pedig ismét Ewan McGregor, Jonny Lee Miller, Ewen Bremner és Robert Carlyle játsszák. A második rész a hírek szerint fel tudott nőni az elődjéhez és a kritikusok szerint sem okozott csalódást, a film kiemelkedő értékelést kapott a nemzetközi újságírók összesített véleményei alapján is.

Négy edinburgh-i srác meg a heroin története húsz évvel ezelőtt felforgatta a mozis világot. A durva valóság és az őrült humor nagy találkozásából kultikussá váló film valamint négy feledhetetlen – bár kissé veszélyes – figura született. Most mind a négyen visszatérnek: az évek őket sem kímélték, és ők továbbra sem kímélnek senkit.

20 évvel ezelőtt a film meghatározó zenéje is kultikussá vált. A készítők most is törekedtek rá, hogy a legjobb soundtrack készüljön a filmhez. Visszatér egy pár nagy sláger az első részből például: David Bowie – Lust for Life, Blondie – Dreaming és a meghatározó Born Slippy, az Underworld számának taktusai is, de új dalok is frissítik a filmet. Többek között a Wolf Alice és a skót Young Fathers nevű zenekarok is helyet kaptak az albumon. Az utóbbiról a film rendezője, Danny Boyle így nyilatkozott: „Amennyire az Underworld együttes Born Slippy című száma tükrözte az első film hangulatát, úgy most a Young Fathers Only God Knows dala teszi ugyanezt.’