TriMedia Sales House
SLÁGER FM

45 évvel az 1972 -es „Ki mit tud” után, Szűcs Judith énekesnő egy, az elmúlt négy és fél évtizedet összefoglaló koncertre készül április 10-én az Erkel Színházban.

A két órás, „egyfelvonásos” látványban, felépítésében múltat és jelent időben összekötő „show-koncertet” az Erkel Színházban élvezheti majd a közönség. A színpadon, Bogdán Péter -táncpedagógus BTS igazgató- irányításával felkészülő, Budapesti Táncművészeti Stúdió tizenhat táncosát láthatják majd az énekesnő mellett. (Az iskolát a „Táncok iskolájaként” is ismerhetik – Többek között, számos koncerten láthatták már a fiatalokat fellépőkként)

Érdekesség:

A TÁNCOLSZ VELEM c. könyv -2005 – megjelenése óta, nem volt SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA SZŰCS JUDITHNAK! Sőt , 25 éve, ilyen jellegű nagy koncertje sem ….

UTOLJÁRA- AZ 50. születésnapjához kapcsolódva – a Stefánia Palotában volt koncert – ami „nagyobbnak” minősült!

A DISZKÓKIRÁLYNŐ

Tudták, hogy Szűcs Judith első nagy kedvence Tina Charles volt és az I love to love ( 1976), amit „Úgy vártalak” címmel el is énekelt? 2017-ben 40 éves a Táncolj még! - A 70-es évek végén divatos diszkóstílusban énekelt, amire bőven akadt vevő Magyarországon. „Diszkókirálynő” elnevezése is innen ered. Az igazi áttörés 1977-ben jött a Metronóm fesztiválon, ahol a Táncolj még! funk stílusú dalt adta elő, amellyel elnyerte a harmadik helyezést és a Hungaroton cég érdeklődését. Egy évvel később már megjelent az első nagylemeze, amelynek a címadó dala éppen a Táncolj még! volt. Az album platinalemez lett. A televízió elkészítette az énekesnő első show-műsorát, amely ugyancsak tetszett a közönségnek és végül de nem utolsósorban, a Pop-meccs című vetélkedőben a közönségszavazatok alapján ő lett az év énekesnője.

45 év legjobb dalai több korszakra bonthatók, melyekből a közönség is számtalan slágert ismer és dúdol fejből is. Többek között, a diszkó-, a latin -és a rumeláj korszak is megelevenedik majd ezen az estén: láthat és hallhat majd „negyvenötévnyi” válogatást a közönség, amihez az archív és új felvételek megjelenését mai, egészen különleges látványelemek teszik különlegessé. Ez azért is érdekes, mert ezeket a dalokat még soha, ilyen körülmények között, ilyen látványos „kivitelben” nem láthatták sehol! DJ SMASH – SZALMÁS GÁBOR készíti a Led falra a látványt, a háttérvetítést!

Szűcs Judith

Zeneiskolába járt, zongorázott, Ki mit tud- ot nyert 1972-ben és gyorsan szerelmes lett belé az összes férfi. Az első magyar női popegyüttesben énekelt és jött a mindent elsöprő, Platina-dal és lemez, a Táncolj még éppen 40 éve! Imádták mindenhol, NDK-tól Kubáig! A szépséges énekesnőnek több, mint 20 albuma jelent meg és dolgozik a következőn! Az április 10-i koncerten az Erkel Színházban 30 dal, az elmúlt 45 év legismertebb dalai csendülnek majd fel.

Sztárvendégek

Balázs Fecó – Kossuth -és Liszt Ferenc- díjas énekes zenész. Két dalt láthatnak majd vele a színpadon. Érints meg – Szűcs Judith – duett, Maradj Velem! Szűcs Antal Gábor és Tátrai Tibor – „A Latin duó” Szűcs Antal Gábor – Szűcs Judith testvére - zenész, aki többek között a Skorpió és Dinamit együttesek tagja volt, aki már tizenöt évesen zenélt és legendás gitárosnak tartja a szakma is! Tátrai Tibor – zenész, gitáros „fenomén”, akinek nevéhez többek között fűződik a Generál, Syrius, Új Skorpió, Hobo Blues Band, Tátrai Band is.

A lenyűgöző zenei hangzáshoz, a lírai daloknál a Monarchia Filharmonikusok kísérik majd az énekesnőt, valamint a Pesti Party Showband. A Monarchia Szimfonikus Zenekar 2000-ben alakult, az ország legjobb szimfonikus zenekarainak – ÁHZ, Opera, Rádiózenekar – muzsikusaiból állnak. Az összes szimfonikus komolyzenekari produkciókon kívül, pl: a Szentpétervári és Moszkvai balett társulatokkal:Csajkovszkij -Hattyúk Tava, Diótörő, Csipkerózsika, Prokofjev Rómeó és Júlia. Placido Domingoval és versenygyőzteseivel operagála A könnyűzene számtalan hazai képviselőjét is „kísérték” már, de most Szűcs Judittal- tizenkét tagú vonós kamarazenekaruk lép majd a színpadra. A nagyszabású Erkel Színház- koncertet követően, a tervek szerint Szlovákiában és Romániában is láthatják majd ezt a jubileumi showt a nézők!