SLÁGER FM

Az ötkarikás sportágakkal foglalkozó insidethegames honlap kiemelte, hogy a szervezők bejelentése szerint a Lagoa Rodrigo de Freitas evezős és kajak-kenu pályára megálmodott 4000 férőhelyes lelátó megspórolásával kétmilliárd realt (140,87 milliárd forint) takarítanak meg.

A Nemzetközi Evezős Szövetség (FISA) és a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) is szomorúan vette tudomásul a szervezők döntését.
- Sokáig sok mindent ígértek nekünk. - kommentálta a hírt Denis Oswald, a FISA tiszteletbeli elnöke. - Az a pálya már ötven éve létezik, kiváló helyen van, s mi csak nagyobb nézőteret szerettünk volna.

A strandröplabda-helyszínnel kapcsolatban a szervezők egyelőre részleteket nem közöltek, csak annyit, hogy a tervezettnél kevesebb ülőhely lesz majd.
A házigazdák hosszú ideje küzdenek a költségek leszorításáért, elsősorban a brazil gazdaság rég nem látott, komoly recessziója miatt.

A két helyszínt érintő, most bejelentett változtatások mellett a szervezőbizottság azt is jelezte, hogy az önkéntesek - már tavaly is 70 ezerről 60 ezerre csökkentett - létszámát tovább szűkítik, s jelenleg úgy számolnak, hogy 50 ezren dolgoznak majd a játékokon. E mellett 5000 helyett 4000 autót használnak majd az olimpián és a paralimpián.

MTI