SLÁGER FM

A Portugál Nagykövetség, a Budapesti Camões Intézet Portugál Nyelvi Központ, valamint az Arte Institute közös szervezésében május 5-6-án megrendezésre kerül a Budapesti New York Portuguese Short Film Festival a Kino Cafe moziban.

Az immáron VII. kiadását ünneplő rövidfilmfesztivál az utóbbi években körbeutazta a világot és olyan országokba juttatta el a legjobb portugál rövidfilmeket, mint az Amerika Egyesült Államok, Ausztrália, Brazília, Franciaország, Németország, Lengyelország, Kanada, Thaiföld és Kenya. A 19 országot és 38 várost végigjáró utazófesztivál májusban Budapestre érkezik, így a magyar közönség is megismerkedhet a legtehetségesebb, fiatal portugál rendezők alkotásaival. A New York Portuguese Short Film Festival (NYPSFF) ötlete, ahogy azt az eseménysorozat neve is mutatja, New Yorkban született meg. A fesztiválprogram utaztatásával a szervezők a portugál filmművészetet szeretnék megismertetni és közelebb hozni a nemzetközi közönséghez.

A program összeállításáért egy olyan amerikai, portugál és brazil filmes szakemberekből álló bizottság felel, mely tagjai között tudhatja a Portugál Filmművészeti Intézet vezetőjét, Victor Pinheirót, a São Pauló-i Filmfesztivál szervezőjét Zita Carvalhosát és Jared Early filmesztétát.