TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A Budapest Folk Fest keretében szerdától vasárnapig világ- és népzenei koncertekkel, vasárnap, a gyereknapon pedig játékkerttel és babajátszóval várják a közönséget a Várkert Bazárban.

A 8. Budapest Folk Fest programjainak a Várkert Bazár mellett a Fonó ad otthont - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében. A program idén is autentikus táncházzal indul a Fonóban, ahol vajdaszentiványi táncos és zenész hagyományőrző mestereket látnak vendégül. Ezt követően négy napon át a Várkert Bazár Öntőház Udvarán lesznek világzenei nagykoncertek, amelyek kiegészülnek a Babel Sound Borterasszal, ahol a legjobb táncházi zenekarok adnak ízelítőt a "folkkocsmák" hangulatából.

A fesztivál idei kiemelt vendége lesz a pszichedelikus folk és az elektronikus világzene határain mozgó, koncertjeivel összművészeti élményt nyújtó török BaBaZuLa, két román gipsy zenekar: a Mahala Rai Banda és a Nadara, valamint együtt lép fel a híres macedón gitáros, Vlatko Sztefanovszki és a bolgár fúvosfenomén, Theodoszi Szpaszov is, a lengyel Dikanda mellett. Különleges színfoltot képvisel a spanyolországi görög együttes, a Trio Feta Orchestra és az izraeli fúvós, Amir Gvircman is.

A magyar művészek közül Barabás Lőrinc és zenekara együtt áll színpadra Kézdy Lucával, de koncertet ad a Buda Folk Band, a ghánai származású Sena, valamint a műfajokon átívelő Gypo Circus is. A Babel Sound Borteraszon a Tokos, a Fanfara Complexa, a PásztorHóra és a Fokos muzsikál. A vasárnapi gyereknapon délelőtt, a Testőrpalotában elsősorban az óvodás korúaknak készülnek közös énekléssel, mondókázással, majd zenés meséket és verseket hallhat a közönség.

Kézműves játszóház és ügyességi játékok várják a gyerekeket délután, illetve a Budapest Folk Fest keretében a Neoreneszánsz kertben a gólyalábasok előadása, Majoros Ági bábszínházának Százszorszép Bóbiska című előadása, Sarjú Banda koncertje és a Bocskai Néptáncegyüttes előadása.

MTI