SLÁGER FM

Sportesemények, koncertek, színházi előadás, alkotótáborok lesznek a Bánki Nyár idei, pénteken kezdődő és augusztus 19-ig tartó programjában; június végén rendezik meg a vízi színpadon a XIV. Louis Armstrong Jazzfesztivált, amelyen a száz éve született Ella Fitzgerald énekesnőre is emlékeznek - tájékoztatta az MTI-t a Nógrád megyei Bánk polgármestere kedden.

Ivanics András elmondta: bemutatkoznak amatőr együttesek is, új színfolt lesz a Bánki Nyárban az osztrák előadók estje és növekszik a sportesemények száma is. Pénteken az V. Running Warriors, a különböző távokon zajló terep- és akadályfutó verseny indítja a programsorozatot nappali és éjszakai futamokkal, majd 18-án újabb sporteseménynek, az országos tereptriatlon bajnokságnak ad otthont Bánk. A crossfit, a komplex mozgásformák szerelmesei a negyedik bánki Double Cross Challengen vetélkedhetnek, a tavon és a tó környékén zajló versenyre 120-an neveztek be.

Június 17-én a Colorfest nyitja a koncertek sorát, egy héttel később örömzene lesz a bánki tónál a Hangszedők, a Kottán kívüliek és a Blues Fathers részvételével. Idén is fellépnek a Neoton Família sztárjai, koncertet ad a Kárpátia, a Millennium Zenekar, a mulatós est vendége Dankó Szilvi és Kacor Feri lesz. A Bánkitó Fesztivált már kilencedik alkalommal rendezik meg, a fellépők között lesz a Slaves, a Fran Palermo, a Middlemist Red, a Picturebooks vagy épp az izraeli három nővér zenekara, az A-WA.

Június 30-án kezdődik a háromnapos Louis Armstrong Jazzfesztivál, az ország egyik legrangosabb nemzetközi jazzfesztiválja. Az előadók között lesz a Budapest Jazz Orchestra, a holland Dutch Swing College Band, az amerikai John Allred és Harry Allen. Július 1-jén ingyenes koncerten lép fel a Louis Armstrong-szobornál, a Tó Wellness Hotel kertjében a Bágyi Balázs New Quartet és Pocsai Kriszta, a Bánki-tó vízi színpadán mások mellett a Csík Gusztáv Trió, Illényi Katica, Deseő Csaba és barátaik adnak koncertet, 2-án pedig gospel koncertet tartanak. - MTI