TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A jamaicai rövidtávfutó, a 100 és a 200 méteres síkfutás világcsúcstartójának dedikált cipőjét Szergej Bubka, Javier Sotomayor vagy Charles Austin cipői mellett láthatják a látogatók.

Angyal János, az 1986 és 2010 között rendezett salgótarjáni ugrógálák szervezője, a somoskői Bazalt Panzióban látható múzeum tulajdonosa elmondta: a gálák világsztár résztvevőinek cipőiből 2007-ben nyitott múzeumot, amelyet a kezdeményezést mindvégig segítő Gyulai István 2006-ban elhunyt atléta-sportriporterről, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség főtitkáráról nevezték el.

"Ez olyan ékszer, amivel teljessé tettük a gyűjteményt. Bolt cipője a gyűjtemény koronaékszere" – mondta az új kiállítási darabról Angyal János.

A gyűjteményben Usian Bolt cipője mellett ott van Szergej Bubka, 35-szörös rúdugró világcsúcstartó, Javier Sotomayor világ- és olimpiai bajnok magasugró, Jelena Iszinbajeva rúdugró és Stefka Kosztadinova magasugró világcsúcstartó, Blanka Vasic világbajnok, Stefan Holm és Charles Austin olimpiai bajnok magasugró cipője is. Emellett a világbajnoki ezüstérmes kubai magasugró, Victor Moya cipője mellett a rúdugró Makszim Taraszov és a magasugró Ivan Ukhov, a magyar magasugrók közül pedig Győrffy Dóra és Mátay Andrea cipői is láthatóak a múzeumban.

MTI

Fotó: MTI Komka Péter