SLÁGER FM

Újabb két férfi színész csatlakozott az idei Nemzeti Vágta OTP Bank Jótékonysági Sztárfutamához. Bács Péternek, akit nemrégiben Határ úti hősként ismert meg az ország, bakancslistás álma válik valóra a versenyen indulással. Adorjáni Bálint egy gyerekkori kutyaharapás miatt - aminek nyoma a mai napig látszik mellkasán - eleinte tartott a négylábúaktól, mostanra mégis szenvedélyévé vált a lovaglás. A Nemzeti Vágtán az elmúlt években mások mellett Stohl András, Nagy Ervin vagy Pintér Tibor is indult Bács Péter tavaly még csak nézőként csodálta a versenyt, de a lelátók mögött volt lehetősége találkozni a Nemzeti Vágtán indulókkal és megérezni a verseny hangulatát, ami egyből magával ragadta.

„A tavalyi Nemzeti Vágtán egyrészt lenyűgözött a lovak teljesítménye és a felfokozott hangulat, másrészt pedig elképesztően jó dolognak tartom, hogy ilyen fizikai teljesítménnyel akár egy alapítványon is segíthetek. Fel is írtam gondolatban a bakancslistámra a Vágtán indulást és elkezdtem őrült tempóban edzeni, mikor még nem is tudtam, van-e esélyem a részvételre. Szerencsére idén teljesülhet a vágyam és én is ott lehetek az indulók között.” – árulta el Péter. Adorjáni Bálint imád mozogni, erről árulkodik sportos testalkata is. Lovagolni a Kossuthkifli című magyar sorozat miatt tanult meg, a szenvedélye azóta is kitart.

„Rengeteget biciklizek, falat és hegyet mászok, négyezer méter felett ugyanolyan jól érzem magam, mint a nyeregben. A lovaglás pár éve kúszott be az életembe, de azóta sem ereszt, a hegymászással ellentétben ez az, ami a földön tart. Ez a kettősség amúgy is jellemző rám: közgazdász diplomám van és szenvedélyem a színház, egyszerre játszom komoly prózai szerepeket, például a Karamazovban vagy az Ármány és szerelemben, de örömmel lubickolok az Ének az esőben főszerepében is. A lovaglást nagyon férfias dolognak tartom, ezért is nagy öröm, hogy indulhatok a idei jubileumi Nemzeti Vágtán, és a szokásosnál is több időt tölthetek lóközelben, ami nagyon feltölt.” – nyilatkozta Bálint.

Míg szeptember 16-án Péter a Magyar Speciális Olimpiai Szövetségért, addig Bálint a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatért fog vágtázni. Az első helyezett 500.000 forinttal, a többi induló 200.000 - 200.000 forinttal segítheti sikeres vágtájával a választott alapítványt.