TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Megjelent Craig David hetedik stúdióalbuma, a The Time Is Now. A lemezre a 36 esztendős énekes meglehetősen illusztris vendégeket hívott meg: a közreműködők között találjuk a Bastille-t, GoldLinket, JP Coopert, AJ Tracey-t és Ella Mai-t is. A The Time Is Now két évvel követi a Following My Intuition anyagot, és a felvezetésében olyan nótáknak jutott kulcsszerep, mint a Heartline, az I Know You és a Live In The Moment.

Utóbbi szerzeményről a következőket nyilatkozta az előadó: „Alig vártam, hogy kiadjuk a kezeink közül ezt a dalt, mivel nagyon jól kifejezi az élethez való hozzáállásom; hogy mennyire elkezdtem értékelni a pillanatban élést, miután rájöttem, hogy akkor és ott történik az összes móka és csoda. Amit a legjobban szerettem ebben a trackben, az az, hogy egy olyan tehetséges rapperrel dolgozhattam együtt, mint GoldLink. Nem csak a hangulat volt hihetetlen a stúdióban, hanem az érzés is, hogy összekapcsolódhattam egy olyan művésszel, akinek a munkásságát már régóta követem, és aki mikrofonnal együtt és anélkül is egy csodálatos emberi lény. Nagyon izgatott vagyok, hogy az emberek végre hallhatják a végeredményt és jó hangosan bömböltethetik!”

A teljes lemez koncepciójával kapcsolatban sem árul zsákbamacskát az énekes: „Ha az utóbbi pár év megtanított valamire, az nem más, mint hogy egyetlen pillanat alatt megváltozhat minden. Amit felkínál az élet, abból kell kihoznod a legtöbbet. A hátam mögött hagyott időszakban több mélypont is akadt, éppen ezért nagyon hálás vagyok azért, hogy alkothatok, vagyis azt csinálhatom, amit a legjobban szeretek.”