SLÁGER FM

Szeptember 16-án és 17-én új színben tűnik fel az Andrássy út: nagyvárosi jellegét meghazudtolva, csodaszép lovak és andalgó emberek lepik el a máskor autóktól tömött főutat. Az Autómentes Hétvégén szünetel a gépjárműforgalom a város ezen pontján, de semmiképpen nem ürül ki a térség. A Nemzeti Vágta miatt a Hősök tere lóversenypályává, a Műcsarnok melletti rész Országkonyhává, a Városliget huszártáborrá alakul. Az Andrássy úti Vágta korzón az induló települések specialitásait felvonultató kulturális kavalkád várja majd a látogatókat.

Különleges programsorozattal készül most hétvégén a tizedik születésnapját ünneplő Nemzeti Vágta. Az esemény egyik csúcspontja a Győri Ördöglovasok világcsúcs kísérlete lesz, akik több mint negyven dübörgő ló hátán, egyszerre fognak állva vágtázni a Hősök terén szeptember 16-án az éjszakai tüzes show-ban. Az egyedülálló produkcióra egy éve készülnek a győriek, a nagyratörő csapat legkisebbjei mindössze 9 évesek.

A Nemzeti Vágta helyszínein a programok ingyenesek, a futamokat pedig a Hősök tere közepén bárki ingyenesen követheti. Ha mégis a lelátókról szeretnénk végigizgulni a települések csatáját, előre kell váltanunk jegyeket. A kerek születésnap alkalmából a szervezők ingyenessé teszik a szombat esti, lelátókról és a Hősök teréről is követhető gálaműsort. A Tüzes Vágtán 100 lovas huszár fáklyás bemutatóját, dámalovasokat és tüzes csatajelenetet is láthatunk. A produkció után népzenétől zeng majd a környék, az ország legnagyobb szabadtéri táncházába mi magunk is becsatlakozhatunk.

A környéken útlezárásokra kell számítania annak, aki mégis autóba ül a hétvégén. Péntek délutántól hétfő hajnalig lezárják a Hősök terét, a Kós Károly sétányt, az Állatkerti körutat a Gundel Károly utca és a Hősök tere között, illetve az Andrássy utat a Hősök tere és a Bajza utca között. Nem lehet majd közlekedni a Dózsa György úton sem a Podmaniczky utca és a Városligeti fasor között szombaton - szeptember 16-án - 8 órától 20 óráig és vasárnap - szeptember 17-én - 8 órától 22 óráig.