SLÁGER FM

Az adventi készülődés egyik megkerülhetetlen eseményének számít évtizedek óta a Magyar Állami Operaház Diótörő-sorozata. December 1. és 30. között minden eddiginél több, összesen 26 előadással készül a Magyar Nemzeti Balett Csajkovszkij mesterművéből, aminek előadásait idén is vásári forgatag, kóruskoncertek és adománygyűjtés kíséri.

A Diótörő-fesztiválhoz kapcsolódóan az Operaház idén is birtokába veszi az épület előtti tereket és Csajkovszkij művének néhány jellegzetes elemével, zenés programokkal és kirakodóvásárral teremt meghitt, karácsonyi hangulatot az év végéig.

Az Operaház előtt sorakozó kis házikókba ismét beköltöznek az elmúlt év népszerű standjai. Nívós kiadványaival és más ajándéktárgyaival települ ki az OperaShop, az OperaCafé forró italokkal és karácsonyi süteményekkel várja az erre járókat, míg az OpearFleur egyedi mézeskalácsokkal, adventi díszekkel és kézműves termékekkel készül az ünnepekre, de a kürtőskalács és sült gesztenye illata is bejárja majd az Operaház előtti teret. A forralt bor árusításban a Diótörő előadások előtt egy órával idén is az Operaház vezető énekesei és balettművészei – utóbbiak közt Felméry Lili, Pap Adrienn, Leblanc Gergely – segédkeznek, a bevétel egy része pedig ez alkalommal is jótékony célt szolgál, amiről az Ökumenikus Segélyszervezet gondoskodik. Az eseménysorozat támogatója az A’Capella Szőlőbirtok, a Piarista Bor és a Skrabski Pincészet.