SLÁGER FM

Az elmúlt években megszokottól eltérően Szépjuhászné állomáson kezdődik a program. A Budakeszi út szomszédságában található állomáson szombaton 10 órától térzenével várja az érdeklődőket a Gyermekvasút fúvószenekara, majd a nyitóünnepség után különvonat indul.

Az idei rendezvényen a vasútvonal egyik legkedveltebb látványosságát, a hárs-hegyi fordítóalagutat mutatják be az utasoknak. Az alagúttúra résztvevői gyalogosan kelhetnek át a fáklyákkal kivilágított, 198 méter hosszú műtárgyon. A beállókban a Gyermekvasút történetét és működését bemutató alkalmi kiállítás várja az érdeklődőket, akik vonattal folytathatják útjukat a hűvösvölgyi végállomásig.

A kisvasúti napi különvonat érkezése után Hűvösvölgyben a Gyermekvasút Múzeuma és modellező szakköre várja az utasokat. Délután gumikerekű közúti kisvonat viszi le a Széll Kálmán térre a rendezvény résztvevőit.

A programra az ebéd árát is tartalmazó jegyeket szombat délelőtt 10 órától a különvonat indulásáig Szépjuhászné állomáson lehet megváltani. A rendezvény részletei a Gyermekvasút honlapján (www.gyermekvasut.hu) olvashatók.