SLÁGER FM

A számos nyugat-európai, elsősorban holland és belga állatkertben, illetve botanikus kertben már sikert aratott, de Európa középső és keleti felében még soha be nem mutatott színpompás látnivaló illeszkedik az Állatkert azon hagyományához, hogy a távoli tájak állatvilágának bemutatása mellett igyekszik megjeleníteni a távoli tájakon élő emberek kultúráját is.

A 45 látványos kompozícióba rendezett, sok száz lampion és egyéb belülről megvilágított műalkotás között lesz óriás kínai sárkány, a kínai zodiákus figurái, állatokat és növényeket megjelenítő alkotások és egyéb érdekességek. A nagyközönségnek így alkalma lesz azt is megfigyelni, hogy az Állatkertünkből jól ismert állatokat miképpen ábrázolják a kínai lampionművészet különféle irányzataihoz tartozó alkotások segítségével.

Az összesen 45 napon át tartó fesztivál ideje alatt az Állatkert napközben a szokásos nyitva tartási rend szerint üzemel, s ennek megfelelően is zárja kapuit a délutáni órákban. Majd este 7-től 10-ig fogadja azokat a látogatókat, akik kifejezetten a kínai fényvarázs kompozícióit szeretnék megtekinteni.

FIGYELEM! Az esti program alatt az állatházak nem tartanak nyitva, az állatok jelentős része -egy-két kivételtől eltekintve- nem látható. Az állatkert területének csak azon részén lehet sétálni, ahol a világító lampionok el lettek helyezve, a többi terület biztonsági okok miatt lezárt terület, nem látogatható.