SLÁGER FM

A világbajnok birkózó biztosra vette, hogy nem fog ki rajta egy pár manőver, azonban Besenyei Péter bebizonyította, a levegőben ő az úr. A tegnapi nap folyamán Besenyei Péter volt a 103.9 Sláger FM vendége, aki a közelgő Air Race versenyről valamint eddigi karrierjéről mesélt a Sláger Reggel műsorvezetőinek, azaz Pordán Petrának, Abaházi Csabának, Növényi Norbertnek és Bárdosi Sándornak.

Közülük az utóbbi felvetette, szerinte jó érzéke van a repülők vezetéséhez és úgy gondolja a manőverek, de akár még egy kisgép földre segítése se fogna ki rajta. Szavait hallva Besenyei Péter, aki igazi pilótalegendának számít úgy gondolta szaván fogja az egykori birkózót.

"Sanyi annyit mondogatta, hogy szerinte rajta nem fogna ki a repülés, hogy kellően felpiszkált. Ennek csak úgy járhatunk utána, ha eljön velem egy körre repülni"

- mondta a pilóta, akinek felajánlására még nagyon bátran mondott igent Bárdosi.

A repülés meg is történt, melyet mindvégig élőben közvetített Bárdosi, a mosoly pedig fokozatosan olvadt le az arcáról. A felemelkedéskor még azt hitte, könnyen átvészeli mindezt, ám az első manőver után egyre félszegebbé vált a hangja és gyakran csak jajgatást és felhördülést lehetett tőle hallani.

Egészen addig, amíg be nem vallotta, kezd rosszul lenni.
"Azért most már kezdem érezni, hogy a reggel elfogyasztott szendvics feljebb jött. Levert a víz is, de baromira élvezem, nagyon király"
- mondta a Sláger Reggel műsorvezetője repülés közben.

Besenyei Péter a hajmeresztő manővereket követően arra is biztosított lehetőséget Bárdosinak, hogy átvegye a gép irányítását.

"Nem tudom mi lett volna, ha Péter nincs ott. Még oldalra se mertem nézni, annyira izgultam, mikor a botkormány irányítását rám bízta" - mondta Bárdosi, aki földet érésekor igencsak küzdött az elemekkel.

"Sándor hősiesen helyt állt, de ismét megerősítést nyert: a repülést nem az bírja jól, akinek kiváló a fizikuma, ez nem csak attól függ. Ezt meg kell szokni, a testre ható erőket, a légzéstechnikát. Ez egy tanulási folyamat"
- mondta a pilóta, akinek szavait csak megerősíteni tudta Bárdosi.

"Fantasztikus élmény volt és nagyon hálás vagyok Besenyei Péternek, hogy mindezt lehetővé tette. Még mindig sápadt vagyok, felkavarodott a gyomrom, leizzadtam és azt hiszem időbe telik még, mire ezt kiheverem és jól leszek" - mondta Bárdosi a repülést követően.